מיכל בירן

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
מיכל בירן

מיכל בירן (נולדה ב־28 ביוני 1978), חברת הכנסת מטעם מפלגת העבודה ויושבת ראש המשמרת הצעירה של מפלגת העבודה.

  • "הקרקס שמתחולל בכנסת בשבוע האחרון והדיבור על שרים ללא תיק, גרם לי להיזכר בסיפור הילדים של יונתן גפן, 'האיש הירוק'. אם במקרה אני פוגשת מישהו שלא מבין אותי או שחושב שאני בתור ח"כית מבזבזת את זמני לריק, אם במקרה אני פוגשת מישהו כזה, אני תיכף מספרת לו על 'השר בלי תיק'. השר בלי תיק גר בבית בלי אף רהיט, עם דלת בלי ידית וחלונות ללא זגוגית. יום אחד קם השר בלי תיק בבוקר בלי זריחה, נעל נעליים בלי סוליות, לבש חולצה בלי שרוולים ומכנסיים הפוכים. על ראשו חבש לו כובע בלי שוליים ויצא החוצה, למדינה בלי בעיות. השר בלי תיק נכנס לאוטו בלי הגלגלים שלו ונסע בכביש הלא-סלול, במהירות, באטיות, ברעש ובשתיקה. מצד אחד של הכביש ראה השר ים בלי מים, ומהצד השני – המון פרחים חסרי ריח מתחת לשמים. זה היה יום יפה, והשר בלי תיק שמח ממשכורתו המיותרת ומיום עבודתו העקר. הוא שר שירים בלי מנגינה ועישן סיגריה בלי עשן בלי לחשוב על המחר. ואז ראה השר בלי תיק, שממש סביבו ברחוב, ממהרים אנשים לעבודה, מתרוצצים, עובדים קשה, עניים לרוב. השר בלי תיק לא הבין איך ומדוע, הרי בעולמו שלו הכול טוב. עצר השר את מכוניתו בפינת הרחוב ושאל איזה מפגין: הי, אזרח, מה אתה עושה פה? אני? אמר האיש, אני מסיפור אחר. והסיפור האחר הזה הוא הסיפור של מדינת ישראל, של האנשים האמיתיים ברחוב, של החיים עצמם – חיים שבמדינת ישראל בשנת 2015 הם חיים קשים. אנחנו חברה מקוטבת, עם פערים חברתיים וכלכליים, עם גזענות, עם שנאה ושסעים בין ערבים ליהודים, בין חילונים לדתיים. אנחנו חברה שמנצלת את העובדים שלה בהעסקה קבלנית שהולכת ומתרחבת. במקום לפתור את הבעיות החשובות של החברה הישראלית, רה"מ מתעסק בגנון המינויים" ~ מיכל בירן על תהליך הרכבת הממשלה לאחר בחירות 2015 (עמוד הפייסבוק "Michal Biran|מיכל בירן", תאריך 14.5.2015)
  • "האמירה המקוממת של שר החקלאות חשפה את פרצופה האמיתי של ממשלת ישראל בכל הנוגע להעדר הסיוע לישובי עוטף עזה. אלו לא חסמים בירוקרטים, ואין המדובר בבעיה תקציבית. זו נקמנות מהסוג הנמוך ביותר. נקמנות המכוונת נגד הקיבוצים שספגו הרוגים, פצועים ונזק כלכלי אדיר. השר שמיר צריך להתנצל על אמירותיו, ולפעול בכל האמצעים העומדים לרשותו למען שיקום ופיתוח עוטף עזה. בשנת 2007, על מנת להתמודד עם הנזקים הקשים של ירי הרקטות, הוחלט על הקמת רפת משותפת לקיבוצים ניר עם וניר עוז. משרד החקלאות הבטיח, באופן חד-משמעי, השתתפות בעלויות ההקמה. בנתיים, שבע שנים ושלושה מבצעים לאחר מכן, הכסף לא הגיע ליעדו. שלחתי היום מכתב לשר החקלאות הדורש ממנו לעמוד בהבטחת משרדו. כולי תקווה שהשר שמיר יעשה את הדבר המוסרי, החוקי והצודק, ולא ישתמש בסמכויותיו כשר למטרת נקמנות פוליטית" ~ מיכל בירן על מעורבותן של גחמות אישיות בהענקת סיוע לתושבי הדרום לאור מבצע 'צוק איתן' (חזקי ע., "ח'כ בירן: נקמנות מהסוג הנמוך ביותר", אתר ערוץ 7, תאריך 18.9.2014)
  • "כיום, התקציב המוצע מאפשר מבט הבוחן רק את התוכניות לשנה הבאה בסעיף תקציבי כלשהו. ניסיון להבין את המגמה – האם הסעיף משקף העלאה או הפחתה, יתקל בקושי רב, כיוון שנתונים אלו אינם קיימים בהצעה, ויש לבצע הצלבות מורכבות עם תקציבי עבר. הדבר קריטי, לאור המכה האנושה שתקציב 2015 ינחית על השירותים החברתיים בישראל. זו הדרך היחידה של הציבור הישראלי להבין אם יש איזשהו קשר בין הצהרותיו של שר האוצר לפיד, למה שהוא באמת מתכוון לעשות. אני טוענת, שהקשר בינתיים מקרי בהחלט" ~ מיכל בירן קוראת להחיל שקיפות על תקציב המדינה לאור הגזירות הכלכליות הצפויות (חזקי ע., "בירן דורשת שקיפות בתקציב", אתר ערוץ 7, תאריך 4.9.2014)
  • "יחס החוב תוצר סביר ביחס לעולם המערבי ולכן לא נראה כבעיה בוערת ואקוטית ותוהה אם לא נשב כאן בעוד שנתיים ונקיים דיון, חבל שמכרנו את יתרת האחזקות ולא השארנו לעצמנו את היכולת ולו הקטנה למתן ולהשפיע על איך הבנק הזה פועל וכמה הוא חזירי וכמה עושה סיבוב על גב הלקוחות שלו. טעות שעוד נצטער עליה" ~ מיכל בירן מבקרת את הטענה המופרכת שמכירת יתרת אחזקות המדינה בבנק לאומי תסייע באיזון יחס חוב-תוצר (וולפסון ע., "החשכ"ל: נפחית היחס חוב-תוצר ממכירת לאומי", אתר NEWS1, תאריך 9.6.2014)
  • "בשעת חירום אנו עלולים לגלות שאף אחד לא יסכים להכניס מוצרים מבחוץ. ראינו את זה במלחמת לבנון השנייה כשירו על חיפה, צוותים זרים לא הסכימו לעגון שם, כנ"ל באשדוד כשירו מעזה. לוותר על מניית הזהב הזאת כדי שמישהו יוכל לעשות יותר כסף זה לא פחות מהפקרה של ביטחון אזרחי ישראל" ~ מיכל בירן על כוונת המדינה לוותר על מניית הזהב בצים (רפאלי ד., "החכ"ים נגד ויתור על מניית הזהב בצים: מדינת ישראל הולכת לעשות צעד שלומיאלי", אתר כלכליסט, תאריך 9.6.2014)
  • "לכאורה הטילו את האחריות על החוסכים והמדינה הסירה אחריות. אולם בפועל, כשדור שלם יהיה במצוקה מכיוון שלא יוכל להתקיים בכבוד, למדינה לא יהיה מנוס מלהתערב. חברי הכנסת חיים כץ ושלי יחימוביץ פנו ליו"ר הכנסת ודרשו להקים ועדת חקירה פרלמנטרית שתהגה פתרון כולל, מכיוון שאי אפשר לשלוף פתרונות מהירים לבעיות פרטניות. צריך להגיע לפתרון מערכתי שיקיף את כל הבעיות: דמי הניהול הכפולים, תספורות, שכר יסוד ושוק העבודה המשתנה. ח"כ עומר בר-לב ואני הגשנו הצעת חוק להקים קרן פנסיה ציבורית שתהיה ברירת המחדל של החוסכים" מיכל בירן על משבר החסכונות הפנסיוניים ("כץ על תקרת כפל דמי הניהול: המהלך ישחט את הפנסיה ויוסיף למשבר", פורטל עדיף, תאריך 27.03.2014)
  • "כבר שנה שהאוצר מורח אותם בתירוצים שונים ומשונים, והליך הגישור שנמשך שבעה חודשים התברר כדרך נוספת לקנות זמן. הרי בכל יום שעובר ללא הסכם שכר, האוצר חוסך כמה גרושים על העובדים הללו, שמגיעים אחרי 10 שנות וותק לשכר בסיס של 9000 ש"ח ברוטו. תוסיפו לזה את העובדה שהם עוזבים את המשפחה והחברים בארץ לשנים רבות, ובני ובנות הזוג שלהם משלמים מחיר אישי ומקצועי כבד. הם אלו שמייצגים אותנו ברחבי העולם. הם הפנים שלנו, הם אלו שיהיו אמונים על כיבוי השרפה בפעם הבאה ששר בממשלה יעלוב בעמיתיו האמריקנים. אליהם תפנו כשתזדקקו לסיוע אם חס וחלילה יאבד הקשר עם חבר או בן משפחה שמטייל בחו"ל. הגיע הזמן שראש הממשלה יתייחס אליהם, לא רק כשהוא זקוק למישהו שיפרוס עבורו שטיח אדום בזמן ביקור חגיגי בחו"ל, אלא ממש עכשיו, ולא יום מאוחר יותר" מיכל בירן על מאבקם הצודק של עובדי משרד החוץ (עמוד הפייסבוק מיכל בירן|MICHAL BIRAN).
  • השיח הכלכלי ברחבי העולם הולך ומשתנה. מתברר יותר ויותר כי הגדלת ההוצאה הממשלתית בצורה מדודה, שקולה וחכמה, יכולה לתרום ליצירת מקומות עבודה, לצמצום הפערים, להתקדמות טכנולוגיות של המשק ולצמיחה. האם שר האוצר וראש הממשלה יתקדמו גם הם למאה ה–21?" מיכל בירן במאמר העוסק בסוגיית רמת ההוצאה הממשלתית כלפי האזרח (בירן מ., "נחמיה שטרסלר תקוע בעבר", אתר הארץ, 13.3.2014).
  • "באוצר כנראה התבלבלו, ייתכן והם חושבים שהדבר שמפריע לחברי הכנסת בתכנית 'ויסקונסין' - זה השם שלה - אז הביאו תוכנית דומה עם שם חדש. לא נפקיר את המובטלים לחברות הפרטיות שבאות לגזור קופון על חשבונם" מיכל ברין תוקפת את מדיניות משרד האוצר אודות הכוונה להביא לברוא תוכנית חלופית לתוכנית ויסקונסין (איוב ר. & עמית ת., "תוכנית 'מעגלי תעסוקה' תובא לדיון בכנסת", אתר גלי צה"ל, תאריך 26.01.2014).
  • "אני חושבת שהדבר שהכי מקומם זה היותנו קהל שבוי - גם בבתי החולים גם ברכבת. בבתי החולים זה יותר מקומם! אתה נמצא ברגעים הכי קשים של החיים שלך (אם זה בעצמך או אם בלתת תמיכה למשהו שנמצא שם). המחירים הם מופקעים! בעשרות אחוזים! אישה שהייתה בשמירת הריון ואח"כ בפגייה (בעקבות האשפוז של התינוק שנולד) - מצאה את עצמה משלמת (לתקופה) על חנייה בבית חולים בת"א 1,500 ש"ח. זאת בעוד שמשרד הבריאות קבע על דמי חניה יומיים שלא יעלו על 20 ש"ח ליום; באותו בית חולים דמי החניה היומיים עומדים על 70 ש"ח ליום! תמיד יש דרכים לאכוף! ולאו דווקא נדרשת חקיקה חדשה! הכוח נמצא בידי הרגולטורים! הם רק צריכים להפעיל אותו! כל פעם את צריכה להביא את כל הגופים הרלוונטיים ולהזכיר להם מה התפקיד שלהם! הדבר המקומם ברכבת הוא שיצא מכרז חדש שהעניק לזכיין אחד את הזכות להעניק שירותי מזנון לנוסעי הרכבת! אין לצרכן אפשרות לבחור, וזה גם פוגע בעסקים הקטנים מאחר ומפעיל שירותי מזנון קטן לא יכול לפעול בכל תחנות הרכבת בארץ! גם אחרי ש'מסלקים' את התחרות, אין פיקוח על המחירים! להבדיל, אגודות הסטודנטים באוניברסיטאות, משתמשות ביתרון לגודל בכושר המיקוח שיש להן כדי להוריד את המחירים! מי שיוצא לו להסתובב באוניברסיטאות, יכול להיווכח שמחירי המשקאות במכונות מאוד זולים!" מיכל בירן על תופעת הלקוח השבוי בישראל (תוכנית הבוקר עם אברי גלעד & הילה קורח "מיכל בירן על המחירים המופקעים ברכבת ובבתי החולים", ערוץ 2, תאריך 21.01.2014)
  • "אני רוצה להגיד לחקלאים, אנחנו מאחוריכם. אלו לא דברים שקרו בגלל שחקלאי לקח הימור אלא בגלל שאתם חלק ממדינת ישראל והבעיות הביטחוניות פה. והמדינה צריכה לקחת אחריות על זה ולפצות אתכם ובזמן סביר. אנחנו כאן בוועדת הכספים מבטיחים לעקוב" מיכל בירן על פיצוי לחקלאים מהמדינה (גרינווד ח., "איפה הכסף?!?", אתר כיפה, 08.01.2014).
  • "שוב רואים את 'הזיגזג של הממשלה, ביד אחת נותנים מתנה למעסיקים בגובה חצי מיליארד שקלים ומצד שני מעלים את הארנונה בחצי מיליארד שקלים לאזרחים ולעסקים" מיכל בירן תוקפת את ההחלטה להעלות את מחירי הארנונה (קליין ז., "בוטל הדיון על העלאת הארנונה", אתר ישראל היום, תאריך 07.01.2014).
  • "אחד הדברים שאפשר לעשות למען הקהילה הוא קטן והוא בידיך: למנוע את האפליה של זוגות מקהילת הלהט"ב באימוץ ילדים. מסווגים אותם כחד־הוריים ובזאת הם מודרים לסוף הרשימה ורק אם לא נמצאים זוגות הטרוסקסואלים לפניהם, רק אז הם זוכים בזכות לאמץ ילד. וזאת למרות שמחקרים מכל העולם כבר אמרו שזוגות הומוסקסואלים והבית שהם מעניקים הוא טוב באותה מידה. אני מבקשת ממך להרים את הכפפה, זה משהו שנמצא בסמכותך. אי אפשר להאשים את הבית היהודי שבגללם זה לא יקרה." ~ בירן נואמת בדיון במליאה שעסק בזכויות הלהטב"ים (יהונתן ליס, "ח"כים לרה"מ: הצג עמדתך על שוויון לקהילה הלהט"בית", באתר הארץ, 18 בדצמבר 2013)
  • "חברי הכנסת של יש עתיד איימו במהלך הבוקר להצביע נגד העברת התקציב לחטיבה להתיישבות, בניסיון להצטייר כסיעה עצמאית וליברלית, אבל כשהגיע הרגע לעשות מעשה הם כרגיל שברו ימינה והתיישרו לפי התכתיבים של סיעת הבית היהודי. ביש עתיד שוב מתבלבלים בין דיבורים ומעשים, ומוכיחים פעם אחר פעם כי הם באו להיות חותמת הגומי של מדיניות ימנית חסרת אחריות מדינית, חברתית וכלכלית." ~ על מחטפים של העברות תקציביות (עופר וולפסון, "כסף לחטיבה להתיישבות תמורת תקצוב תגלית", באתר News1,‏ 17 בדצמבר 2013)
  • "המאבק הזה הניב התפתחויות חיוביות בעולם העבודה המאורגנת – פסיקה תקדימית של בית הדין הארצי לעבודה, תשלום שכר לעובדים השובתים מקרן השביתה של ההסתדרות, והגברת הסולידריות בין העובדים בזמן השביתה הארוכה." ~ על חשיבות העבודה המאורגנת ("אחרי שנה וחצי: נחתם הסכם קיבוצי ב'פלאפון'", באתר גלי צה"ל, 17 בדצמבר 2013)

נאמר עליה[עריכה]

  • "מיכל יודעת לבנות מערך כוחות אפקטיבי בגוף פוליטי, היא רואה את זה מההתחלה ועד הסוף ויודעת להביא את זה למימוש, כך גם היא עשתה במשמרת הצעירה בעבר. מיכל יודעת לגייס אנשים למשימה, לעבוד עם מתנדבים, לזהות חוזקות ולתת לאנשים במה לממש את עצמם, כך היא עשתה עם רבים מהצעירים הפעילים במשמרת הצעירה. מיכל לא תתפשר ולא תעצור עד שהמשימה תבוצע, יסגרו דלת היא תכנס מהחלון, היא תגרום לדברים לקרות ותוודא שלא שכחו שום פרט בדרך" ~ פעילת המשמרת הצעירה במפלגת העבודה על אופיה של חה"כ מיכל בירן (יעל מרים סיני, 28.12.2016)