התוכנית להקמת אוניברסיטת אשדוד
מראה
דף זה מכיל ציטוטים כלליים בנושא התוכנית להקמת אוניברסיטת אשדוד.
- "התפתחותה המהירה של אשדוד והפיכתה לעיר מרכזית באזור הדרום מחייבים את המדינה לתת מענה ראוי לסוגיית ההשכלה הגבוהה. העיר אשדוד גדלה והתפתחה בשנים האחרונות בשל הגירה פנימית, גידול טבעי וקליטת אוכלוסייה גדולה של עולים חדשים. הגידול האמור יצר ביקוש גבוה להשכלה על־תיכונית בסביבת אשדוד, הואיל ואין בעיר מוסד שיענה על ביקוש זה, נאלצים צעירים רבים מבני העיר לעזוב אותה לצורך רכישת השכלה אקדמית. הקמתה של אוניברסיטה באשדוד תתרום לחיזוק מעמדה של העיר ולהמשך פיתוחה, תיצור מקומות עבודה חדשים ותמנע הגירה שלילית של אוכלוסייה צעירה ואיכותית ממנה אל ערים אחרות. מיותר לציין שמגמה שלילית כזו תגרע מיכולתה של אשדוד להפוך לעיר מרכזית באזורה בפרט ובארץ בכלל." ~ דברי הסבר, הצעת חוק הקמת אוניברסיטה בעיר אשדוד, התשס"א-2001, הוגשה ביוזמת חברת הכנסת סופה לנדבר
- "ידוע שכל עיר בישראל שהוקמה בה אוניברסיטה בשנים האחרונות, זו הייתה יוזמה של העירייה או של יזמים פרטיים, כפי שהתרחש בנתניה. צריך להעביר את תחושת הקיפוח הזו לחוסר היוזמה מצד עיריית אשדוד." ~ נציג אוניברסיטת בר-אילן, פרופסור יעקב אירם, בדיון ועדת החינוך, התרבות והספורט בנושא הצעת חוק הקמת אוניברסיטה בעיר אשדוד, התשס”א-2001, באתר הכנסת, פרוטוקול מס' 382 של הוועדה, 29 בינואר 2002 (מקור)
- "העיר אשדוד ניצבת על סף סכנה, לקראת פיצוץ. אני אומרת שעל המפה של מדינת ישראל יש עוד כמה ערים חוץ מערי הפיתוח, שאני מבינה את המצוקה שלהן, אבל בעיר אשדוד, שיש בה כמעט 200,000 תושבים, יש היום מצוקה של נוער, של ילדים, של אנשים שרוצים להגיע למשהו במדינה הזאת, וגם בעתיד, ואני מבקשת להצביע בעד החוק הזה." ~ חברת הכנסת סופה לנדבר בתגובה להתנגדות שרת החינוך ויו"ר המל"ג לימור לבנת, להצעת החוק שלה בדבר הקמת אוניברסיטה באשדוד, בטענה לעקיפת סמכות המועצה, דיון מוקדם במליאת הכנסת (עמ' 48), באתר הכנסת, 7 בנובמבר 2001 (מקור)
- "הסלע הזה צריך לתפקד כארכיטקטורה עם חדרים, מעבדות ובתי־שימוש, אבל צריך להיות עם נשמה. בניינים לא צריכים להיות פסלים היוצרים רעש ויזואלי, אלא לשלב את הטבע."
- "בנייני הפקולטות אינם קופסאות ארכיטקטוניות בנות שמונה קומות, הבניינים הינם מבנים אורגנים בעלי קווים רכים המשתלבים בפארק." ~ האדריכל חיים דותן, על תכנונו לקמפוס, שמבניו תוכננו להיראות כסלעים על כר דשא (מקור 1, 2006; מקור 2, 2004)
- "אנחנו מחליטים לאשר את התוכנית וכמובן מברכים שהגענו עד הלום." ~ דודו כהן, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז דרום, על תוכנית 3/ 02/ 101/ 108 להקמת האוניברסיטה במינהל התכנון, סעיף 27 לתמליל הישיבה, 25 באוקטובר 2004 (מקור)
- "אנו היום עושים היסטוריה. אנו מניחים את אבן הפינה למוסד האקדמיה הראשון בקריה האקדמית העתידית של אשדוד – זה החזון שלנו. כמו כל חזון גדול, חוברים יחד ארגונים, מוסדות ואנשים כדי להגשימו. פרופ' [יהודה] חדד, אתה ידיד ושותף לדרך ליצירת השכלה גבוהה באשדוד. אני והעיר אשדוד מוקירים לך תודה. אני מאחל שנעמוד פה בעוד שלוש שנים ונחנוך את קמפוס ההנדסה החדש בעיר." ~ יחיאל לסרי, ראש עיריית אשדוד, בטקס הנחת אבן הפינה למוסד, 7 ביוני 2018 (מקור)
- "נכון להיום אין אוניברסיטה בין רמת גן לבאר שבע והשאלה היא איך מקימים את אוניברסיטת אשדוד או את מכללת אשדוד בשלב ראשון. להקים קריה מסניפים של מכללות אחרות לא יביא את הבשורה. צריכים קמפוס עם עם מעונות, חי ותוסס, פעיל ומפעיל. פקולטות לאומנויות, למדעי החברה ולמדעי הרוח מסוגלות להרים את קרנה של העיר, עם כל הכבוד למשפטים ולהנדסה, ויש כבוד. זו גם גם הדרך לשמר בעיר את בנותיה ובניה המוצלחים שבדרך כלל יוצאים ללמוד בעיר אחרת ולבסוף גם משתקעים בה. כמו כל התחלה, כדאי להניח אבן פינה ותוכנית עבודה ולצאת לדרך." ~ סמי שלום שטרית, 10 בדצמבר 2021 (מקור)
- "אשדוד היא העיר הגדולה במחוז הדרום, והעיר השישית בגודלה בישראל. היא מהווה מוקד משיכה תעסוקתי בעקבות הנמל השוכן בה, ונמצאת במיקום אסטרטגי בין המרכז לדרום הארץ. למרות זאת, אין כיום באשדוד אוניברסיטה. הקמה של אוניברסיטה כזו, לאור גודלה המשמעותי של העיר, תהיה בעלת השפעה מכרעת על התפתחותה העתידית של העיר אשדוד ותהווה אבן שואבת לסטודנטים וצעירים. כיום אין באשדוד מענה אקדמאי לשורה של מקצועות ותחומי לימוד אקדמאיים, והצעירים המבקשים לרכוש השכלה גבוהה בהם נאלצים לפנות לאוניברסיטאות מחוץ לעיר. בעקבות זאת, אשדוד סובלת מתופעה מתמשכת של הגירה שלילית של צעירים, כך שאוכלוסיית העיר הולכת ונעשית מבוגרת יותר, ענייה יותר ומשכילה פחות. באשדוד אף קם בית חולים אוניברסיטאי, שהיום מסונף לבאר שבע. מן הנכון והראוי שבאשדוד תהיה אוניברסיטה לצד בית החולים, זאת במיוחד עקב הצורך של מדינת ישראל בהגדלת היצע הרופאים והמטפלים במקצועות הפרה רפואיים והקמת אוניברסיטה באשדוד תסייע במתן מענה לצורך זה. אוניברסיטה באשדוד תיתן מענה הולם לכל אזור השפלה, אשדוד, אשקלון והנגב המערבי, שמונה מעל 800,000 תושבים. הקמת האוניברסיטה צפויה להביא לפריחה אקדמאית, מחקרית ויזמית בעיר. זאת לצד פארק היי־טק חדשני ורחב ממדים שנבנה בימים אלו סמוך לשטח של האוניברסיטה המיועדת." ~ דברי הסבר, הצעת חוק להקמת אוניברסיטה בעיר אשדוד, התשפ"ד-2023, הוגשה על ידי חבר הכנסת זאב אלקין