רחל טלשיר
מראה
רחל טלשיר (נולדה ב־1957) היא סופרת ועיתונאית ישראלית.
הבעל המאהב והמלך (2001)
[עריכה]- "הרצון שלי לספר לו סיפורים נורא עתיקים יותר חזק מהצורך לשמור עליו. מה שהכי משעמם אותו זה הצורך שלי לברר פרטים טפלים. אבל אין מה לעשות. זה מה שמעסיק אותי."
- "רק המילה מאהב מספקת אותי. היא חגיגית, היא קשה להיגוי, היא מסוכנת. צריך לחשוב כמה פעמים לפני שמחליטים להשתמש בה."
- "בעצם אני רוצה לספר לו יותר ממה שאני רוצה לשמוע אותו. בכל זאת, למרות שלכאורה אין צורך בנוכחותו בצד השני של קו הטלפון, אני נרגעת רק כשהוא באמת משוחח אתי."
אמרותיה
[עריכה]- "אני מסתכלת על עצמי במבט פולשני ושואלת את עצמי איך ייתכן שאני – אני לא יודעת אם כל הנשים, אני לא יודעת אם כל הגברים – כל כך האמנתי בדימוי של האהבה, שזה פשוט היה הדבר שבערך הכי העסיק אותי כל שנות ילדותי ובגרותי."
- "יש את הסוג של הגברים האלה, והיה חשוב לי שלגיבור שלי יהיה את זה. שמגיל אפס הגננת מאוהבת בו. בדרך כלל גם אמא שלו די מאוהבת בו. אחר כך המורות מאוהבות בו, וככה זה נמשך ונמשך." ~ על ספרה 'מושלם'
- "כדי להשפיע על הסוחרים וגם על הפוליטיקאים צריך להצביע עם המזלג, ואת זה יכול לעשות רק מי שכן אוכל בעלי חיים וגם מוצרים מן החי, אבל מקפיד לצרוך רק את מי שגדלו בשמחה וטופלו תוך התחשבות בזכויותיהם."