ויקיציטוט:בוט: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
MerlIwBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: ro:Wikicitat:Boți
MerlIwBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: es:Wikiquote:Bot
שורה 55: שורה 55:
[[bg:Уикицитат:Бот]]
[[bg:Уикицитат:Бот]]
[[de:Wikiquote:Bots]]
[[de:Wikiquote:Bots]]
[[es:Wikiquote:Bot]]
[[fa:ویکی‌گفتاورد:ربات]]
[[fa:ویکی‌گفتاورد:ربات]]
[[fr:Wikiquote:Bot]]
[[fr:Wikiquote:Bot]]

גרסה מ־02:15, 1 באוגוסט 2012

בוט הוא תוכנת מחשב שמבצעת שינויים בערכים שונים על פי כללים מוכתבים מראש ובאופן אוטומטי. הבוט יכול להיות מופעל על ידי משתמשים שונים.

הדיונים אודות פעילות בוטים בוויקיציטוט מתקיימים באולם הדיונים.

הפעלת משתמש בוט

משתמש בוט הוא המשתמש שמבצע עריכות של בוטים בפועל. הוא יכול להפעיל כמה בוטים, או אף אחד מהם. הוא אינו הבוט - הבוט הוא בוט שיחות אנונימיות או בוט האינטרוויקי, ומשתמש הבוט הוא משתמש כדוגמת Rotemliss-bot, שיכול להפעיל איזה בוט שירצה.

יש לבקש אישור בירוקרט להפעלת משתמש בוט. כדאי ליצור את המשתמש על ידי הוספת מקף ואת המילה Bot לשם המשתמש הקיים שלכם. הבירוקרטים ישקלו האם ניתן לתת את דגל הבוט, כך שכברירת מחדל העריכות לא יופיעו בשינויים האחרונים. אין להפעיל את הבוט בטרם קיבל את הדגל, שכן הוא עלול להפריע מאוד למעקב., למעט עריכות נסיוניות שנועדו לבדוק את תקינות הבוט.

מומלץ שכל משתמש יפעיל משתמש בוט אחד, ולא עשרות, גם אם הוא מפעיל עשרות בוטים שונים; יש לכתוב בתקציר העריכה איזה בוט מופעל.

לאחר קבלת דגל הבוט, יכול משתמש הבוט להפעיל את הבוט הניסיוני או את בוט האינטרוויקי, להפעיל את אחד הבוטים שכבר אושרו, או לכתוב ולהפעיל בוט חדש, שצריך אישור נוסף.

כיצד לכתוב ולהפעיל בוט

כדי להפעיל בוט, יש ראשית כל לחשוב האם הוא באמת נחוץ ושימושי. אם הוא לא נחוץ, עדיף לוותר עליו, שכן הוא מעמיס על השרת ואינו מביא תועלת לקורא. בנוסף, הוא חייב שלא להזיק לערכים - אם הוא מזיק להם, אסור לו לפעול.

אם הוחלט שהוא שימושי, יש לגשת לכתיבת הבוט (ניתן גם ליצור קשר עם אחד ממפעילי הבוטים הקיימים - Costello ונדב בוויקיפדיה, Rotemliss כאן - ולקבל תוכנת בוט מוכנה). שפה טובה לכתיבת הבוט היא Perl.

יש להביא את הבוט (לדוגמה, בוט החלפות או בוט שנים בוויקיפדיה) לאישור הקהילה. אם הקהילה מאשרת את הפעלתו, כל משתמש בוט יכול להפעילו. הדיון על כך יתבצע במזנון.

היתרונות שבהפעלת בוט

  • אפשרות נוחה ומהירה להכניס מידע ממאגר קיים לתוך ויקיציטוט בתבנית אחידה.
  • אפשרות לבצע תיקונים טכניים בהיקף גדול בזמן קצר.

החסרונות שבהפעלת בוט

  • לבוט חסר שיקול הדעת של עורך בשר ודם.
  • דפים שנוצרו על ידי בוט תמיד יהיו מקובעים ויכללו אך ורק נתונים יבשים.
  • בוט זדוני יכול לחבל במספר גדול מאד של ערכים בטרם יאותר וייחסם.

בוט ניסיוני

בוט ניסיוני הוא פשוט משתמש בוט המבצע ניסיונות, לא למען ויקיציטוט אלא למען פיתוח התוכנה שלו.

משתמש הבוט יכול לעשות את ניסיונותיו על מרחב המשתמש שלו ושל מפעילו בלבד, על ארגז החול הכללי, וכמובן, על מרחב המשתמש של מי שמאשר לו לעשות זאת.

הבוט אינו צריך אף אישור כדי לבצע החלפות, אך מובן שצריך דגל בוט כדי להפעילו.

בוט אינטרוויקי

בוט אינטרוויקי הוא בוט שעובר בין כל השפות של המיזם, ומעדכן את קישורי האינטרוויקי.

גם בוטים מסוג זה צריכים לקבל דגל בוט מהבירוקרטים לפני תחילת פעילותם.

בוט ריענון עמודים

במערכת מדיה-ויקי, צריך לעיתים לרענן עמודים, כלומר - לערוך אותם אבל לא לשנות בהם כלום, כך שכלום לא מופיע בהיסטוריית הדף, אך התבניות בתוך הדף מתעדכנות, וסיווגו בקטגוריות ובדפים המקושרים לדפים אחרים (או לתמונות) מתעדכן אף הוא. כיוון שכך, עניין זה חשוב מבחינה טכנית. לפיכך ניתן לכתוב בוט שירענן דפים אוטומטית, לפי תבנית מסוימת.

הבוט אינו צריך אף אישור כדי לבצע רענון, אך מובן שצריך משתמש בוט כדי להפעילו, למקרים הבודדים בהם ישתבש משהו והרענון ישנה משהו בדף.

ראו גם