בנימין בן אליעזר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Marloweperel (שיחה | תרומות)
הגהה, הוספת קטגוריה, ויקינתונים
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Fuad.jpg|שמאל|ממוזער|200px|בנימין בן אליעזר, 2008]]
[[קובץ:Fuad.jpg|שמאל|ממוזער|200px|בנימין בן אליעזר, 2008]]
'''[[w:בנימין בן אליעזר|בנימין (פואד) בן אליעזר]]''' (2016- 1936), חבר [[הכנסת]] מטעם העבודה. בעבר תת־אלוף ב[[צבא הגנה לישראל|צה"ל]] ושר בממשלות [[ישראל]].
'''[[w:בנימין בן אליעזר|בנימין (פואד) בן אליעזר]]''' (12 בפברואר 1936 - 28 באוגוסט 2016), היה שר בממשלות [[ישראל]], חבר [[הכנסת]] מטעם העבודה ותת־אלוף ב[[צבא הגנה לישראל|צה"ל]].


* "אני ביליתי עם שרון הרבה שנים בצבא ובכנסת, הוא היה המפקד שלי, ולאחר מכן בהרבה מסגרות שונות. ההיכרות הראשונה שלי אתו היא ב-55' כלוחם בגולני. מפעל חייו של שרון היה ביטחון מדינת ישראל ועם ישראל. הוא היה אמיץ בצורה שלא ניתן לתאר אותה. הוא היה יכול לקבל החלטות שנויות במחלוקת." ~ סופד ל[[אריאל שרון]] (עמרי נחמיאס ואמיר תיבון, [http://news.walla.co.il/?w=/550/2711036 פרס ספד לשרון: "אהב את עמו ועמו אהב אותו"], באתר וואלה!, 11 בינואר 2014)
* <br />
* "הכרתי אותו בשנת 1955. הוא חשב על בטחון ישראל והיה איש אמיץ שקיבל את ההחלטות הכי קשות. תמיד היה בעיניי איש אמיץ, אדם שמסוגל לקבל הכרעות שאחרים לא מסוגלים לקבל, שנתן את המוחלט והטוטאלי לפקודים שלו איש שסימן כמודל לחיקוי איש שאפשר ללכת אחריו. אהבתי אותו והערצתי אותו. אני חושב שהוא היה אחד שישראל חבה לו הרבה. ישראל הייתה מפעל חייו, בטחון ישראל היה מפעל חייו, כך הוא ייזכר בעיניי ובעיני כל מדינת ישראל. אני זוכר את מנהיגי ערב, חלקם בגלוי וחלקם בסמוי, מובארכ, חוסיין, עבדאללה, ההנהגה העולמית, נשיאים כמו בוש וקלינטון ואת כל מנהיגות אירופה שהעריצו אותו." ~ סופד ל[[אריאל שרון]] (חדשות 10, [http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1030197 חברים מספרים: "לוחם בכל רמ"ח אבריו, מקווים שייזכר כגיבור ישראל"], באתר nana10,{{כ}} 11 בינואר 2014)
1) "אני ביליתי עם שרון הרבה שנים בצבא ובכנסת, הוא היה המפקד שלי, ולאחר מכן בהרבה מסגרות שונות. ההיכרות הראשונה שלי אתו היא ב-55' כלוחם בגולני. מפעל חייו של שרון היה ביטחון מדינת ישראל ועם ישראל. הוא היה אמיץ בצורה שלא ניתן לתאר אותה. הוא היה יכול לקבל החלטות שנויות במחלוקת" בנימין (פואד) בן אליעזר סופד לאריאל שרון (נחמיאס עומרי & תיבון אמיר, [http://news.walla.co.il/?w=/550/2711036 '''"פרס ספד לשרון: אהב את עמו ועמו אהב אותו"'''], אתר Walla, תאריך 11.01.2014).<br />
* "הוועדה צריכה לשמור על רציפות תפקודית. אני קורא לפעול לבחירתו של יו"ר קבוע לוועדה. כשר ביטחון לשעבר אני מבין את המשמעות של אי יציבות בתחום זה. זוהי הוועדה החשובה והרגישה ביותר בכנסת. ביטחון המדינה צריך לעמוד לנגד חבריה. שיקולי החברים בה צריכים להיות חפים משיקולים קואליציוניים או אופוזיציוניים. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להשבית את פעילותה של הוועדה החשובה הזאת." ~ על ההכרח למנות יו"ר קבוע לוועדת החוץ והביטחון (אריק בנדר, [http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/538/619.html פואד: יש למנות יו"ר קבוע לוועדת החו"ב], באתר nrg,{{כ}} 9 בינואר 2014)

2) "הכרתי אותו בשנת 1955. הוא חשב על בטחון ישראל והיה איש אמיץ שקיבל את ההחלטות הכי קשות. תמיד היה בעיניי איש אמיץ, אדם שמסוגל לקבל הכרעות שאחרים לא מסוגלים לקבל, שנתן את המוחלט והטוטאלי לפקודים שלו איש שסימן כמודל לחיקוי איש שאפשר ללכת אחריו. אהבתי אותו והערצתי אותו. אני חושב שהוא היה אחד שישראל חבה לו הרבה. ישראל הייתה מפעל חייו, בטחון ישראל היה מפעל חייו, כך הוא ייזכר בעיניי ובעיני כל מדינת ישראל. אני זוכר את מנהיגי ערב, חלקם בגלוי וחלקם בסמוי, מובארק, חוסיין, עבדאללה, ההנהגה העולמית, נשיאים כמו בוש וקלינטון ואת כל מנהיגות אירופה שהעריצו אותו" בנימין (פואד) בן אליעזר סופד לאריאל שרון (חדשות 10, [http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1030197 '''חברים מספרים: לוחם בכל רמ"ח אבריו, מקווים שייזכר כגיבור ישראל"'''], אתר Nana10, תאריך 11.01.2014)

* "הוועדה צריכה לשמור על רציפות תפקודית. אני קורא לפעול לבחירתו של יו"ר קבוע לוועדה. כשר ביטחון לשעבר אני מבין את המשמעות של אי יציבות בתחום זה. זוהי הוועדה החשובה והרגישה ביותר בכנסת. ביטחון המדינה צריך לעמוד לנגד חבריה. שיקולי החברים בה צריכים להיות חפים משיקולים קואליציוניים או אופוזיציוניים. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להשבית את פעילותה של הוועדה החשובה הזאת" בנימין (פואד) בן אליעזר על ההכרח למנות יו"ר קבוע לוועדת החוץ והביטחון (בנדר א., [http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/538/619.html '''"פואד: יש למנות יו"ר קבוע לוועדת החו"ב"'''], אתר NRG, תאריך 09.01.2014).
* "תרשה לי להמר, [[שמעון פרס]] ירכיב את הממשלה." ~ בראיון לגלי צה"ל, ליל הבחירות, 29 במאי 1996
* "תרשה לי להמר, [[שמעון פרס]] ירכיב את הממשלה." ~ בראיון לגלי צה"ל, ליל הבחירות, 29 במאי 1996
* "אני מסתובב ממקום למקום, אני רואה את האנשים, את הילדים – המדינה צוהלת." ~ 28 בינואר 2002
* "אני מסתובב ממקום למקום, אני רואה את האנשים, את הילדים – המדינה צוהלת." ~ 28 בינואר 2002
* "[[צה"ל]] מעולם לא היה יותר חזק!" ~ בעת [[w:מבצע גשמי קיץ|מבצע גשמי קיץ]]
* "[[צה"ל]] מעולם לא היה יותר חזק!" ~ בעת [[w:מבצע גשמי קיץ|מבצע גשמי קיץ]]
* "אני לא אתן!" ~ התנגדות בן אליעזר בנוגע להצעת תיקון בגין "פדיון מתנות", 14 ביוני 2000
* "אני לא אתן!" ~ התנגדות בן אליעזר בנוגע להצעת תיקון בגין "פדיון מתנות", 14 ביוני 2000
* "אנחנו לא רוצים להרוס בתים של ערבים, להיפך." ~ בנאום בכנסת
* "אנחנו לא רוצים להרוס בתים של ערבים, להפך." ~ בנאום בכנסת

==נאמר עליו==
==נאמר עליו==
* "פואד היה אדם עתיר זכויות, אשר העניק את מיטב שנותיו להגנת המדינה ולביצורה. תת אלוף בצה"ל, אשר שירת כמפקד יהודה ושומרון וכמתאם פעולות הממשלה בשטחים. בשנותיו הרבות כפרלמנטר וכשר עשה למען העם והמדינה במסירות ובלב חפץ. בלכתו, נעלה על נס את אהבתו לארץ הזו, את מסירותו לביטחונה, ואת כל שהעניק לה ולפיתוחה" ~[[ראובן ריבלין]]
* "פואד היה אדם עתיר זכויות, אשר העניק את מיטב שנותיו להגנת המדינה ולביצורה. תת אלוף בצה"ל, אשר שירת כמפקד יהודה ושומרון וכמתאם פעולות הממשלה בשטחים. בשנותיו הרבות כפרלמנטר וכשר עשה למען העם והמדינה במסירות ובלב חפץ. בלכתו, נעלה על נס את אהבתו לארץ הזו, את מסירותו לביטחונה, ואת כל שהעניק לה ולפיתוחה." ~ [[ראובן ריבלין]]
* "אני לא מוכן להצטרף [[W:אחרי מות, קדושים אמור|לאחרי מות קדושים]], בעיני הוא היה הפוליטיקאי הכוחני, הדורסני, הוא היה הפוליטיקאי שלא היה צריך להיות מועמד של מפלגה כמו מפלגת העבודה לנשיאות" ~[[יוסי ביילין]]
* "אני לא מוכן להצטרף ל[[W:אחרי מות, קדושים אמור|אחרי מות קדושים]], בעיני הוא היה הפוליטיקאי הכוחני, הדורסני, הוא היה הפוליטיקאי שלא היה צריך להיות מועמד של מפלגה כמו מפלגת העבודה לנשיאות." ~ {{קישור|יוסי ביילין}}
* "אחד הקטעים המצחיקים מחייו, אותו נהג בן אליעזר לספר שוב ושוב, אירע ב-1972, כשהיה בשירות קבע בצה"ל. בן אליעזר נשלח אז לתאילנד כדי לסייע בטיפול בהשתלטות מחבלים על שגרירות ישראל. התפקיד שהוטל עליו היה לענות לטלפון האדום. כשראשת הממשלה גולדה מאיר צלצלה, הוא הציג עצמו כ"פואד", והיא נבהלה ואמרה: "אוי ווי, הערבים עלו על הקו"." ~ מתוך הכתבה "מת השר לשעבר בנימין בן אליעזר" מאת עופר אדרת, עידו אפרתי ושרון פולבר, "הארץ", 28.08.2016 [http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.3051568 מקור].
* "אחד הקטעים המצחיקים מחייו, אותו נהג בן אליעזר לספר שוב ושוב, אירע ב־1972, כשהיה בשירות קבע בצה"ל. בן אליעזר נשלח אז לתאילנד כדי לסייע בטיפול בהשתלטות מחבלים על שגרירות ישראל. התפקיד שהוטל עליו היה לענות לטלפון האדום. כשראשת הממשלה [[גולדה מאיר]] צלצלה, הוא הציג עצמו כ'פואד', והיא נבהלה ואמרה: 'אוי ווי, הערבים עלו על הקו'." ~ (עופר אדרת, עידו אפרתי, שרון פולבר ויהונתן ליס, [http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.3051568 מת השר לשעבר בנימין בן אליעזר], באתר הארץ, 28 באוגוסט 2016)
* "כמו רוב קודמיו במשרד הביטחון מאז 1967, בן-אליעזר נשא דרגה בכירה בצבא. אולם מסלול חייו ושירותו הצבאי היו שונים בתכלית מאלה של הנסיכים הישראליים דיין, שרון או וייצמן. הוא נולד בעיראק ב-1936 ועלה לישראל בגיל 14. הוא התגייס ל[[W:חטיבת גולני|חטיבת גולני]], שלא נחשבה אז לערש לידתם של מיועדים לגדולה, והתקדם בשורותיה. במלחמת ששת הימים היה מפקד [[W:סיירת שקד|סיירת שקד]], שניהלה מרדפים אחרי מחבלים בגבול הדרומי. את רוב תפקידיו הבכירים עשה במערכת הצבאית שטיפלה בערבים: הוא היה מפקד יחידת התיאום והקישור ללבנון, ובתפקידו האחרון מתאם הפעולות בשטחים. זו הייתה קריירה צבאית מכובדת, אבל לא נלוו לה הברק וההילה של קודמיו. הוא היה רחוק מתדמית מר ביטחון של רבין, או מן הצל"שים והפעולות העלומות של אהוד ברק. בדרך המשונה שבה נמדדים שרי ביטחון בישראל, בוודאי בימי מלחמה, פואד נחשב כמעט נעדר כישורים." ~ מתוך הספר "בומרנג" מאת [[עפר שלח]] ורביב דרוקר, הוצאת כתר, 2005, עמוד 176.
* "כמו רוב קודמיו במשרד הביטחון מאז 1967, בן אליעזר נשא דרגה בכירה בצבא. אולם מסלול חייו ושירותו הצבאי היו שונים בתכלית מאלה של הנסיכים הישראליים [[משה דיין|דיין]], [[אריאל שרון|שרון]] או [[עזר ויצמן|ויצמן]]. הוא נולד בעיראק ב־1936 ועלה לישראל בגיל 14. הוא התגייס ל[[W:חטיבת גולני|חטיבת גולני]], שלא נחשבה אז לערש לידתם של מיועדים לגדולה, והתקדם בשורותיה. ב[[מלחמת ששת הימים]] היה מפקד [[W:סיירת שקד|סיירת שקד]], שניהלה מרדפים אחרי מחבלים בגבול הדרומי. את רוב תפקידיו הבכירים עשה במערכת הצבאית שטיפלה בערבים: הוא היה מפקד יחידת התיאום והקישור ללבנון, ובתפקידו האחרון מתאם הפעולות בשטחים. זו הייתה קריירה צבאית מכובדת, אבל לא נלוו לה הברק וההילה של קודמיו. הוא היה רחוק מתדמית מר ביטחון של [[יצחק רבין|רבין]], או מן הצל"שים והפעולות העלומות של [[אהוד ברק]]. בדרך המשונה שבה נמדדים שרי ביטחון בישראל, בוודאי בימי מלחמה, פואד נחשב כמעט נעדר כישורים." ~ מתוך הספר "בומרנג" מאת [[עפר שלח]] ורביב דרוקר, הוצאת כתר, 2005, עמוד 176


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
{{מיזמים|ויקיפדיה=בנימין בן אליעזר|ויקישיתוף=Category:Binyamin Ben-Eliezer}}
{{מיזמים|ויקיפדיה=בנימין בן אליעזר|ויקישיתוף=Category:Binyamin Ben-Eliezer}}


{{מיון רגיל:בן אליעזר, בנימין}}
{{פוטנציאל}}

{{מיון רגיל: בן אליעזר, בנימין}}
[[קטגוריה:שרי ממשלת ישראל]]
[[קטגוריה:שרי ממשלת ישראל]]
[[קטגוריה:חברי הכנסת]]
[[קטגוריה:חברי הכנסת]]
[[קטגוריה:חיילי צה"ל]]
[[cs:Benjamin ben Eliezer]]

גרסה מ־19:52, 29 באוגוסט 2016

בנימין בן אליעזר, 2008

בנימין (פואד) בן אליעזר (12 בפברואר 1936 - 28 באוגוסט 2016), היה שר בממשלות ישראל, חבר הכנסת מטעם העבודה ותת־אלוף בצה"ל.

  • "אני ביליתי עם שרון הרבה שנים בצבא ובכנסת, הוא היה המפקד שלי, ולאחר מכן בהרבה מסגרות שונות. ההיכרות הראשונה שלי אתו היא ב-55' כלוחם בגולני. מפעל חייו של שרון היה ביטחון מדינת ישראל ועם ישראל. הוא היה אמיץ בצורה שלא ניתן לתאר אותה. הוא היה יכול לקבל החלטות שנויות במחלוקת." ~ סופד לאריאל שרון (עמרי נחמיאס ואמיר תיבון, פרס ספד לשרון: "אהב את עמו ועמו אהב אותו", באתר וואלה!, 11 בינואר 2014)
  • "הכרתי אותו בשנת 1955. הוא חשב על בטחון ישראל והיה איש אמיץ שקיבל את ההחלטות הכי קשות. תמיד היה בעיניי איש אמיץ, אדם שמסוגל לקבל הכרעות שאחרים לא מסוגלים לקבל, שנתן את המוחלט והטוטאלי לפקודים שלו איש שסימן כמודל לחיקוי איש שאפשר ללכת אחריו. אהבתי אותו והערצתי אותו. אני חושב שהוא היה אחד שישראל חבה לו הרבה. ישראל הייתה מפעל חייו, בטחון ישראל היה מפעל חייו, כך הוא ייזכר בעיניי ובעיני כל מדינת ישראל. אני זוכר את מנהיגי ערב, חלקם בגלוי וחלקם בסמוי, מובארכ, חוסיין, עבדאללה, ההנהגה העולמית, נשיאים כמו בוש וקלינטון ואת כל מנהיגות אירופה שהעריצו אותו." ~ סופד לאריאל שרון (חדשות 10, חברים מספרים: "לוחם בכל רמ"ח אבריו, מקווים שייזכר כגיבור ישראל", באתר nana10,‏ 11 בינואר 2014)
  • "הוועדה צריכה לשמור על רציפות תפקודית. אני קורא לפעול לבחירתו של יו"ר קבוע לוועדה. כשר ביטחון לשעבר אני מבין את המשמעות של אי יציבות בתחום זה. זוהי הוועדה החשובה והרגישה ביותר בכנסת. ביטחון המדינה צריך לעמוד לנגד חבריה. שיקולי החברים בה צריכים להיות חפים משיקולים קואליציוניים או אופוזיציוניים. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להשבית את פעילותה של הוועדה החשובה הזאת." ~ על ההכרח למנות יו"ר קבוע לוועדת החוץ והביטחון (אריק בנדר, פואד: יש למנות יו"ר קבוע לוועדת החו"ב, באתר nrg,‏ 9 בינואר 2014)
  • "תרשה לי להמר, שמעון פרס ירכיב את הממשלה." ~ בראיון לגלי צה"ל, ליל הבחירות, 29 במאי 1996
  • "אני מסתובב ממקום למקום, אני רואה את האנשים, את הילדים – המדינה צוהלת." ~ 28 בינואר 2002
  • "צה"ל מעולם לא היה יותר חזק!" ~ בעת מבצע גשמי קיץ
  • "אני לא אתן!" ~ התנגדות בן אליעזר בנוגע להצעת תיקון בגין "פדיון מתנות", 14 ביוני 2000
  • "אנחנו לא רוצים להרוס בתים של ערבים, להפך." ~ בנאום בכנסת

נאמר עליו

  • "פואד היה אדם עתיר זכויות, אשר העניק את מיטב שנותיו להגנת המדינה ולביצורה. תת אלוף בצה"ל, אשר שירת כמפקד יהודה ושומרון וכמתאם פעולות הממשלה בשטחים. בשנותיו הרבות כפרלמנטר וכשר עשה למען העם והמדינה במסירות ובלב חפץ. בלכתו, נעלה על נס את אהבתו לארץ הזו, את מסירותו לביטחונה, ואת כל שהעניק לה ולפיתוחה." ~ ראובן ריבלין
  • "אני לא מוכן להצטרף לאחרי מות קדושים, בעיני הוא היה הפוליטיקאי הכוחני, הדורסני, הוא היה הפוליטיקאי שלא היה צריך להיות מועמד של מפלגה כמו מפלגת העבודה לנשיאות." ~ יוסי ביילין(וצ)
  • "אחד הקטעים המצחיקים מחייו, אותו נהג בן אליעזר לספר שוב ושוב, אירע ב־1972, כשהיה בשירות קבע בצה"ל. בן אליעזר נשלח אז לתאילנד כדי לסייע בטיפול בהשתלטות מחבלים על שגרירות ישראל. התפקיד שהוטל עליו היה לענות לטלפון האדום. כשראשת הממשלה גולדה מאיר צלצלה, הוא הציג עצמו כ'פואד', והיא נבהלה ואמרה: 'אוי ווי, הערבים עלו על הקו'." ~ (עופר אדרת, עידו אפרתי, שרון פולבר ויהונתן ליס, מת השר לשעבר בנימין בן אליעזר, באתר הארץ, 28 באוגוסט 2016)
  • "כמו רוב קודמיו במשרד הביטחון מאז 1967, בן אליעזר נשא דרגה בכירה בצבא. אולם מסלול חייו ושירותו הצבאי היו שונים בתכלית מאלה של הנסיכים הישראליים דיין, שרון או ויצמן. הוא נולד בעיראק ב־1936 ועלה לישראל בגיל 14. הוא התגייס לחטיבת גולני, שלא נחשבה אז לערש לידתם של מיועדים לגדולה, והתקדם בשורותיה. במלחמת ששת הימים היה מפקד סיירת שקד, שניהלה מרדפים אחרי מחבלים בגבול הדרומי. את רוב תפקידיו הבכירים עשה במערכת הצבאית שטיפלה בערבים: הוא היה מפקד יחידת התיאום והקישור ללבנון, ובתפקידו האחרון מתאם הפעולות בשטחים. זו הייתה קריירה צבאית מכובדת, אבל לא נלוו לה הברק וההילה של קודמיו. הוא היה רחוק מתדמית מר ביטחון של רבין, או מן הצל"שים והפעולות העלומות של אהוד ברק. בדרך המשונה שבה נמדדים שרי ביטחון בישראל, בוודאי בימי מלחמה, פואד נחשב כמעט נעדר כישורים." ~ מתוך הספר "בומרנג" מאת עפר שלח ורביב דרוקר, הוצאת כתר, 2005, עמוד 176

קישורים חיצוניים