אבי גבאי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Noamzo (שיחה | תרומות)
Noamzo (שיחה | תרומות)
שורה 14: שורה 14:


== נאמר עליו ==
== נאמר עליו ==

* "הבחירה בגבאי לראשות העבודה מבטאת את השינויים הטקטוניים שעוברים על הפוליטיקה הישראלית. התקווה לשינוי, לרעיונות חדשים, לרענון, הגיעה באיחור של חמש או עשר שנים גם למפלגת העבודה. גבאי הביס את עמיר פרץ ויצחק הרצוג בעיקר משום שהוא חדש. בוחרי העבודה רוצים שינוי. אבל גבאי צריך ללמוד את הלקח של כחלון ולפיד לפניו. גם הם זינקו במהירות אדירה בדיוק בגלל אותו סנטימנט ציבורי. ברגע שהגיעו לעמדות הכוח, הם חזרו לדפוסים הישנים" ~ גיא רולניק על בחירתו של אבי גבאי לראשות מפלגת העבודה (גיא רולניק, [https://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.4256769 '''"האם אבי גבאי ילמד את הלקחים של לפיד וכחלון?"'''], אתר דה-מרקר, תאריך 14.7.2017)
* "הבחירה בגבאי לראשות העבודה מבטאת את השינויים הטקטוניים שעוברים על הפוליטיקה הישראלית. התקווה לשינוי, לרעיונות חדשים, לרענון, הגיעה באיחור של חמש או עשר שנים גם למפלגת העבודה. גבאי הביס את עמיר פרץ ויצחק הרצוג בעיקר משום שהוא חדש. בוחרי העבודה רוצים שינוי. אבל גבאי צריך ללמוד את הלקח של כחלון ולפיד לפניו. גם הם זינקו במהירות אדירה בדיוק בגלל אותו סנטימנט ציבורי. ברגע שהגיעו לעמדות הכוח, הם חזרו לדפוסים הישנים" ~ גיא רולניק על בחירתו של אבי גבאי לראשות מפלגת העבודה (גיא רולניק, [https://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.4256769 '''"האם אבי גבאי ילמד את הלקחים של לפיד וכחלון?"'''], אתר דה-מרקר, תאריך 14.7.2017)



גרסה מ־11:39, 15 ביולי 2017

"להיות מפלגה רלוונטית, חזקה, משפיעה ומובילה."

אבי גבאי (נולד ב־1967 בירושלים) הוא יושב ראש מפלגת העבודה. כיהן בעבר כשר להגנת הסביבה וכמנכ"ל בזק.


  • "יאיר לפיד דיבר על זה שהוא היה חלק מהקבינט הביטחוני בתקופת צוק איתן. צריך לזכור שצוק איתן לפחות לפי דו"ח המבקר לא הייתה המלחמה הכי מוצלחת של מדינת ישראל. ניסיון רע זה לא בדיוק דבר שאנחנו רוצים לקבל" ~ אבי גבאי במתקפה על יאיר לפיד שפתח עליו במתקפה מרגע בחירתו לכהונת יו"ר העבודה ("גבאי במתקפה על לפיד: ניסיון רע זה לא בדיוק דבר שאנחנו רוצים לקבל", אתר גלי צה"ל, תאריך 13.7.2017)
  • "מדינת ישראל חייבת לחדש את המשא ומתן המדיני."
  • "אפשר לנהל בצורה אחרת. אדם שיושב בקצה המערכת משנה תרבות."
  • "השיח העדתי זה חלק מהפילוג שיוצרים פה. אני מאמין בשיח מחבר."
  • "הבדל בין אנשים שמסוגלים לעשות את מה שהם אומרים ובין אנשים שיודעים לדבר."
  • "חלק מהשרים צריכים להיות אנשים מקצועיים או פוליטיקאים שמתאימים לתפקיד."
  • "מס רגרסיבי פוגע באנשים שעובדים הכי קשה. יש להוריד את המע"מ ב־10%."
  • "להיות מפלגה רלוונטית, חזקה, משפיעה ומובילה במדינת ישראל."
  • "את ההחלטה האסטרטגית להיות בעולם הציבורי כבר קיבלתי. זה מה שאני רוצה לעשות בחצי השני של חיי."

נאמר עליו

* "הבחירה בגבאי לראשות העבודה מבטאת את השינויים הטקטוניים שעוברים על הפוליטיקה הישראלית. התקווה לשינוי, לרעיונות חדשים, לרענון, הגיעה באיחור של חמש או עשר שנים גם למפלגת העבודה. גבאי הביס את עמיר פרץ ויצחק הרצוג בעיקר משום שהוא חדש. בוחרי העבודה רוצים שינוי. אבל גבאי צריך ללמוד את הלקח של כחלון ולפיד לפניו. גם הם זינקו במהירות אדירה בדיוק בגלל אותו סנטימנט ציבורי. ברגע שהגיעו לעמדות הכוח, הם חזרו לדפוסים הישנים" ~ גיא רולניק על בחירתו של אבי גבאי לראשות מפלגת העבודה (גיא רולניק, "האם אבי גבאי ילמד את הלקחים של לפיד וכחלון?", אתר דה-מרקר, תאריך 14.7.2017)
  • "לפני שהצטרף למפלגת העבודה, היה גבאי משוכנע שהעיסוק האינטנסיבי בכוח הכלכלי והפוליטי האדיר של הטייקונים, בין השאר של עיתון זה, הוא נכון ברובו — אבל מוגזם. הוא היה מוטרד הרבה יותר מהיעילות הנמוכה, מהשחיתות ומרמת הניהול של המגזר הציבורי בישראל. הוא הביע חשש שישראל צועדת במסלול ״יווני״ — מגזר ציבורי ענק שמשרת בעיקר את עצמו ופחות את הציבור. עמדה לגיטימית. בשבועות האחרונים גבאי מתאים עצמו בהדרגה לעמדות האופייניות יותר למפלגת העבודה בכלל ולשותפתו לקמפיין של החודש האחרון — שלי יחימוביץ' — בפרט. יחימוביץ', בניגוד לגבאי, לא רואה צורך מיוחד בייעול המגזר הציבורי אלא בעיקר בהגדל. אז איפה עומד גבאי? העמימות של גבאי שירתה אותו יפה בכיבוש המהיר והמרשים של מפלגת העבודה. הוא היה זקוק לכוח של יחימוביץ' בשטח. אבל מה שמתאים לקמפיין פוליטי בדרך כלל לא מתאים למי שרוצה באמת לשנות. אין ספק שלגבאי יש יכולות, אותנטיות, דרייב ויושרה הרבה יותר מרשימים מרבים מהנמצאים בזירה הפוליטית. אבל האם הוא רוצה לשנות? האם הוא מוכן לקחת את הסיכונים? האם הוא מסוגל לייצר תמיכה ברעיונות אחרים? האם גבאי של 2018 ו–2019 יהיה זה שנאבק במונופול הגז נגד רוב הממסד התקשורתי והפוליטי, או גבאי של 2012 שנהנה מהשיטה הקיימת?" ~ גיא רולניק על בחירתו של אבי גבאי לראשות מפלגת העבודה (גיא רולניק, "האם אבי גבאי ילמד את הלקחים של לפיד וכחלון?", אתר דה-מרקר, תאריך 14.7.2017)
  • "אבל ביום שני בשעה 21:18 גיליתי שהבלתי ייאמן קרה. הבנתי שאני חוזה בנקודת ציון רצינית באבולוציה של הפוליטיקה הישראלית. שאני צופה בלידתה של אופציה, אופציה חדשה, אופציה של מישהו שיודע לדבר אל דור ה–y - שאני חלק ממנו - ואף לדורות שמתחתי. אני מבין שזו כבר לא מפלגת העבודה כפי שאני מכיר אותה. זו מפלגה חדשה, נועזת. להתראות לפיד, להתראות בוגי, בבחירות הבאות אני עם גבאי" ~ ליאור דיין (נצר למשפחת דיין שייתה בעברה מבכירי מפלגת העבודה לדורותיה) מברך על בחירתו של גבאי לראשות המפלגה (ליאור דיים, "לאחר שהלכתי בעקבות לפיד ונדלקתי מבוגי - פתאום הופיע אבי גבאי", אתר מעריב, תאריך 15.7.2017)
  • "אחד הפוליטיקאים אמר לי השבוע שהוכח עוד כלל אצבע: המועמד שעליו מדברים הכי הרבה זוכה בסוף. זה כלל שכדאי להתעמק בו. גבאי עושה ללפיד את מה שלפיד עשה לכל השאר לפני חמש שנים. הוא בא נקי, מבחוץ כאילו. הנטישה שלו את מפלגת כולנו של כחלון לטובת מפלגת שמאל כמו העבודה - מיטשטשת. העובדה שהוא הצביע עם בצלאל סמוטריץ' והיה חבר ממשלתו של נתניהו, מתעמעמת נוכח המעשה החריג של התפטרות מהממשלה אחרי שנתניהו הדיח את משה יעלון ומינה את אביגדור ליברמן. השכר העצום שקיבל בבזק לא מתקשר עם צרותיו של שאול אלוביץ', ולא דבק בו כלום" ~ על ייחודו של אבי גבאי לעומת מתחרהו - יאיר לפיד (אודי סגל, "בניגוד ליאיר לפיד, אבי גבאי הוא לא חיקוי של נתניהו", אתר מעריב, תאריך 14.7.2017)
  • "הלפיד של גבאי, שהוא לקח השבוע מיאיר, הוא לפיד התקווה. הם (הציבור) ישבו בבית. הם לא הלכו להצביע. הם הצביעו לפיד והתבאסו שהוא הלך עם האח בנט לממשלה, הם הצביעו ציפי לבני וראו איך היא מתברגת בתור השמעון פרס של נתניהו. הם הצביעו הרצוג ושוב נאחזו בסקרים ובתחושה שכולם רוצים מהפך, במיוחד כל החברים שלהם בפייסבוק, שבאופן מקרי הם מצביעי מרצ והולכים לאותו חוג יוגה, והתבאסו לגלות שהעם עם ביבי, עם הגולן, והוא גם ימני. הם עדיין לא מחקו את לפיד והביטו בעצב בגופתה של מפלגת העבודה שעוברת התעללות מתמשכת, ואז בא הבחור הזה. הוא מדליק את התקווה של השמאל־מרכז, הוא פתאום השחקן שעליו מדברים. הוא לקח מלפיד את אש השינוי. השינוי זה הוא!" ~ על דמותו הייחודית של גבאי לעומת קודמיו/מתחריו שהכזיבו פעם אחר פעם (אודי סגל, "בניגוד ליאיר לפיד, אבי גבאי הוא לא חיקוי של נתניהו", אתר מעריב, תאריך 14.7.2017)
  • יש לו עוד יתרון אחד - הוא יותר נגיש ופחות סלב. המראה של גבאי בנאום הניצחון הוא עדות לכך. הוא בא בחולצה פשוטה והזיע את ניצחונו. זה בחיים לא היה קורה ללפיד. לפיד נראה כמו פוסטר של זכר האלפא המצוי. שיניו צחורות, ידיו חסונות, מבטו נחוש אך גם מלטף. פטריק קים הישראלי. הוא נראה מצליחן גם כשהוא לא מצליח. גבאי נראה כמו עוד אחד. מרשים אבל לא מדי, מבטו עגמומי, הליכותיו נעימות, אין לו איזה שטיק מאוד בולט. הוא אחד מהעם. הוא גם מדבר כך - ישר וישיר, בלי הרבה טקס בישבן. לפיד עובד בלהיות תחליף נתניהו. לא תתפסו אותו, כמעט, בלי ז'קט, הוא מדבר לעם ישירות למצלמה מלשכת ראש הממשלה בכאילו. הוא משדר: נתניהו עשה את שלו וביבי יכול ללכת. אני התחליף - לאומי, רציני, יפה, אחלה אנגלית, חיוך מיליון דולר, ובלי כל קשקושי המקורבים פלוס ליהיא המקסימה, במקום הגברת. לפיד הוא השיהאב 3. גבאי הוא בדיוק לא. הוא לא תואם ולא חיקוי, הוא משהו אחר. הוא גם לא מחביא את השמאלנות, אף על פי שיש לו מקדם ביטחון מעניין" ~ על הייחודיות/מקוריות של אבי גבאי (אודי סגל, "בניגוד ליאיר לפיד, אבי גבאי הוא לא חיקוי של נתניהו", אתר מעריב, תאריך 14.7.2017)
  • "גבאי יכול להרשות לעצמו להיות שמאלן כי הוא בא מהימין. בתוכניתו המדינית הוא מתחיל בכסף. הפער בינינו לבין הפלסטינים הוא בלתי נסבל. הוא צודק. אחר כך הוא מדבר על הידברות ועל שתי מדינות לשני עמים, כולל גושים וחילופי שטחים על בסיס קווי 67'. זה בדיוק מה שאבו מאזן אמר לו שנתניהו צריך לומר כדי שתהיה פגישה. אגב, אבו מאזן היה המנהיג הזר הראשון שהתקשר לגבאי. הוא זיהה את התקווה ואת הפוטנציאל ואיחל לו הצלחה. מבחינתו יש פרטנר, בתנאי שגבאי יצליח להתברג בצמרת. ראובן אדלר, הפרסומאי והאסטרטג של שרון, דיבר פעם על הציון 3.2 שחייב כל מנהיג כדי להיבחר לראשות ממשלה. על פי אדלר, בסקלה שבין ימני שהוא 5 לשמאלני שהוא 1, המועמד חייב להיות באמצע עם נטייה לימין. כך נבחר יצחק רבין, כך נבחר אהוד ברק, כך נבחר שרון מהצד השני. הוא היה קרוב ל־5 ועבר מכבסת מיתון וריסון כדי להיות מקובל. גבאי, הליכודניק של פעם, לא צריך הרבה כדי להיראות מרכזי. גבאי מביא איתו רוח חדשה, לא בטוח שזה מספיק. הוא שמאלני מזרחי, מיליונר ואולי גם מהפכן חברתי, שהוכיח לכולם שוב את כוחו של המועמד החדש מבחוץ. בניגוד להערכות, המפלגה לא תעשה לו את המוות, כי היא זקוקה לו - לפריימריז וגם לשימור התקווה ~ על נקודת הזינוק של אבי גבאי (אודי סגל, "בניגוד ליאיר לפיד, אבי גבאי הוא לא חיקוי של נתניהו", אתר מעריב, תאריך 14.7.2017)