ישראל אומן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
דרך (שיחה | תרומות)
חדש
 
ויקיזציה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ישראל אומן 2010.jpg|שמאל|ממוזער|250px]]
[[קובץ:ישראל אומן 2010.jpg|שמאל|ממוזער|250px]]
פרופ' '''[[w:ישראל אומן|ישראל אוּמַן]]''' ('''Robert John Aumann''') (נולד ב-8 ביוני 1930) הוא מתמטיקאי ישראלי, חתן [[w: פרס נובל לכלכלה|פרס נובל לכלכלה]] לשנת 2005. תחום מחקרו העיקרי הוא [[w: תורת המשחקים|תורת המשחקים]].
פרופ' '''[[w:ישראל אומן|ישראל אוּמַן]]''' (באנגלית: '''Robert John Aumann''') (נולד ב־8 ביוני 1930), מתמטיקאי [[ישראל|ישראלי]], חתן [[w:פרס נובל לכלכלה|פרס נובל לכלכלה]] לשנת 2005. תחום מחקרו העיקרי הוא [[w:תורת המשחקים|תורת המשחקים]].


==על זכייתו בפרס נובל==
== על זכייתו בפרס נובל ==
*"הפרס הזה הוא במפורש לא רק עבורי, הוא מגיע לאסכולה שאנחנו פיתחנו פה בארץ, ואני לא היחידי, בתורת המשחקים. הפכנו את ישראל למעצמה מספר אחת בעולם במקצוע הזה." ~ לאחר ההודעה על זכייתו בפרס נובל
* "הפרס הזה הוא במפורש לא רק עבורי, הוא מגיע לאסכולה שאנחנו פיתחנו פה בארץ, ואני לא היחידי, בתורת המשחקים. הפכנו את ישראל למעצמה מספר אחת בעולם במקצוע הזה."
*"לקחתי מודל שפיתח לויד שפלי... והוכחתי על פיו, שבמשק שבו כל השחקנים קטנים - יש שיווי משקל של מחירים, ולאף אחד אין השפעה. במודל של משק מודרני, שבו יש רצף של סוחרים, לאף אחד אין השפעה על המחירים." ~ מסביר בקצרה את המחקר עליו זכה בפרס, בראיון לעיתון מקור ראשון
* "לקחתי מודל שפיתח לויד שפלי... והוכחתי על פיו, שבמשק שבו כל השחקנים קטנים יש שיווי משקל של מחירים, ולאף אחד אין השפעה. במודל של משק מודרני, שבו יש רצף של סוחרים, לאף אחד אין השפעה על המחירים." ~ מסביר בקצרה את המחקר עליו זכה בפרס, בראיון לעיתון מקור ראשון


== על הסכסוך הערבי־ישראלי ==
==נושאים שונים==
*"הסכסוך הזה נמשך כבר 80 שנה לפחות ולצערי אני חייב להגיד כי איני רואה סוף." ~ על הסכסוך הערבי-ישראלי ([http://www.nrg.co.il/online/16/ART/994/901.html מקור])
* "הסכסוך הזה נמשך כבר 80 שנה לפחות, ולצערי אני חייב להגיד כי איני רואה סוף." ~ ([http://www.nrg.co.il/online/16/ART/994/901.html מקור])
*"אצלנו אין שום דבר קדוש. אנחנו רציונלים ולכן כל הזמן מפסידים... אני לא מדבר על משהו דתי, אלא על הדגשים, על מטרה. משהו שעבורו אנחנו נמצאים כאן." ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
* "אצלנו אין שום דבר קדוש. אנחנו רציונלים ולכן כל הזמן מפסידים... אני לא מדבר על משהו דתי, אלא על הדגשים, על מטרה. משהו שעבורו אנחנו נמצאים כאן." ~ ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
*"אנחנו כל הזמן צועקים 'שלום, שלום, שלום', ובכך מדרבנים את הצד השני לבקש יותר. הם משכנעים את עצמם שמגיע להם יותר, וכך אנחנו מרחיקים את השלום". ~ על המשא ומתן המדיני של ישראל עם הערבים ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
* "אנחנו כל הזמן צועקים 'שלום, שלום, שלום', ובכך מדרבנים את הצד השני לבקש יותר. הם משכנעים את עצמם שמגיע להם יותר, וכך אנחנו מרחיקים את השלום." ~ על המשא ומתן המדיני של ישראל עם הערבים ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
*"צעקות השלום מזיקות. אני רוצה שלום, אבל הדרך שבה אנחנו הולכים עשרות שנים לא מובילה לשלום. הרי הגירוש הוביל למלחמת לבנון השנייה, הפגזת ערי הדרום, עופרת יצוקה ואירועי המשט." ([http://www.inn.co.il/News/News.aspx/210067 מקור])
* "צעקות השלום מזיקות. אני רוצה שלום, אבל הדרך שבה אנחנו הולכים עשרות שנים לא מובילה לשלום. הרי הגירוש הוביל ל[[מלחמת לבנון השנייה]], הפגזת ערי הדרום, עופרת יצוקה ואירועי המשט." ~ ([http://www.inn.co.il/News/News.aspx/210067 מקור])
* "אנחנו רציונלים לאללה, וזאת הבעיה שלנו." ~ ([http://www.haaretz.co.il/misc/1.1210944 מקור])
*"זאת תורת המשחקים: צריך מטרה ואם אתה מוכן לשלם את המחירים - לא תצטרך לשלם. אם אתה מוכן למלחמה - לא תצטרך להילחם. אם אתה צועק 'שלום שלום' - בסוף תילחם. מה היה הכישלון הגדול של מלחמת העולם השנייה? רצו לנהל מלחמה שלא רצו להרוג בה ולא רצו ליהרג. במלחמה הורגים ונהרגים, ואתה צריך להיות מוכן לזה."
* "הדרך הכי הגיונית היא שתהיה כאן מדינה יהודית ומדינה ערבית. מדינה יהודית איפה שיושבים יהודים ומדינה ערבית איפה שיושבים ערבים. צריך לחשוב מחוץ לקופסה."
*"אנחנו רציונלים לאללה, וזאת הבעיה שלנו." ([http://www.haaretz.co.il/misc/1.1210944 מקור])
* "אני לא אומר שכל הארץ היא שלנו ושאי אפשר לחלק. אפשר איכשהו להתחלק. אבל להגיד עלינו שאין לנו זכות או שאנחנו מפריעים? העסק הרי לא התחיל ב־1967... אם לא נבין שיש לנו זכות כאן וכל הזמן נתנצל על הכיבוש לא נשרוד כאן. אם אני לא משכנע את עצמי בצדקת דרכי, שמגיע לי ושיש לי מקום, אני אצא בלא כלום."
*"הטיפול בפליטים המגורשים הוא חרפה לאומית. מדובר באנשים יצרניים, שבנו התיישבות מפוארת, וכעת החריבו את חייהם. גם זה משפיע על החוסן הלאומי". ~ בנאום שנשא ב[[w:כנס הרצליה|כנס הרצליה]] לאחר [[w:תוכנית ההתנתקות|תוכנית ההתנתקות]] ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
*"אנחנו זורקים צלחת על הרצפה, שוברים אותה לאלף רסיסים ושואלים אותי מה לעשות עכשיו. לא יודע. אתם שברתם". ~ בתשובה לשאלה האם צריך לדעתו לחזור לגוש קטיף ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
*"הדרך הכי הגיונית היא שתהיה כאן מדינה יהודית ומדינה ערבית. מדינה יהודית איפה שיושבים יהודים ומדינה ערבית איפה שיושבים ערבים. צריך לחשוב מחוץ לקופסה."
*"אני לא אומר שכל הארץ היא שלנו ושאי אפשר לחלק. אפשר איכשהו להתחלק. אבל להגיד עלינו שאין לנו זכות או שאנחנו מפריעים? העסק הרי לא התחיל ב-1967... אם לא נבין שיש לנו זכות כאן וכל הזמן נתנצל על הכיבוש - לא נשרוד כאן. אם אני לא משכנע את עצמי בצדקת דרכי, שמגיע לי ושיש לי מקום, אני אצא בלא כלום."
*"חזירות לא מפריעה לי. מה שאני צריך הוא שלי יהיה טוב, ואם לשני פי אלף יותר - שיבושם לו " ~ על פערים חברתיים בישראל ([http://www.themarker.com/misc/1.575428 מקור])
* "אני לא מצטער על כך שעלינו ארצה." ~ בהתייחסות לנפילת בנו, שלמה אומן, במלחמת שלום הגליל ([http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-64719-00.html מקור])


== נושאים שונים ==
{{מיון רגיל:אומן, ישראל}}
* "זאת תורת המשחקים: צריך מטרה ואם אתה מוכן לשלם את המחירים לא תצטרך לשלם. אם אתה מוכן למלחמה לא תצטרך להילחם. אם אתה צועק 'שלום שלום' בסוף תילחם. מה היה הכישלון הגדול של מלחמת העולם השנייה? רצו לנהל מלחמה שלא רצו להרוג בה ולא רצו להיהרג. במלחמה הורגים ונהרגים, ואתה צריך להיות מוכן לזה."
* "הטיפול בפליטים המגורשים הוא חרפה לאומית. מדובר באנשים יצרניים, שבנו התיישבות מפוארת, וכעת החריבו את חייהם. גם זה משפיע על החוסן הלאומי." ~ מתוך נאום שנשא ב[[w:כנס הרצליה|כנס הרצליה]] לאחר [[תוכנית ההתנתקות]] ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
* "אנחנו זורקים צלחת על הרצפה, שוברים אותה לאלף רסיסים ושואלים אותי מה לעשות עכשיו. לא יודע. אתם שברתם." ~ בתשובה לשאלה האם צריך לדעתו לחזור לגוש קטיף ([http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/130/262.html מקור])
* "חזירות לא מפריעה לי. מה שאני צריך הוא שלי יהיה טוב, ואם לשני פי אלף יותר שיבושם לו." ~ על פערים חברתיים בישראל ([http://www.themarker.com/misc/1.575428 מקור])
* "אני לא מצטער על כך שעלינו ארצה." ~ בהתייחסות לנפילת בנו, שלמה אומן, במלחמת לבנון הראשונה ([http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-64719-00.html מקור])


{{מיון רגיל:אומן, ישראל}}
[[קטגוריה:זוכי פרס נובל]]
[[קטגוריה:זוכי פרס נובל]]
[[קטגוריה:מדענים ישראלים]]
[[קטגוריה:מתמטיקאים]]
[[קטגוריה:ישראלים]]
[[קטגוריה:אמריקאים]]

גרסה מ־22:39, 12 באוקטובר 2011

פרופ' ישראל אוּמַן (באנגלית: Robert John Aumann) (נולד ב־8 ביוני 1930), מתמטיקאי ישראלי, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2005. תחום מחקרו העיקרי הוא תורת המשחקים.

על זכייתו בפרס נובל

  • "הפרס הזה הוא במפורש לא רק עבורי, הוא מגיע לאסכולה שאנחנו פיתחנו פה בארץ, ואני לא היחידי, בתורת המשחקים. הפכנו את ישראל למעצמה מספר אחת בעולם במקצוע הזה."
  • "לקחתי מודל שפיתח לויד שפלי... והוכחתי על פיו, שבמשק שבו כל השחקנים קטנים – יש שיווי משקל של מחירים, ולאף אחד אין השפעה. במודל של משק מודרני, שבו יש רצף של סוחרים, לאף אחד אין השפעה על המחירים." ~ מסביר בקצרה את המחקר עליו זכה בפרס, בראיון לעיתון מקור ראשון

על הסכסוך הערבי־ישראלי

  • "הסכסוך הזה נמשך כבר 80 שנה לפחות, ולצערי אני חייב להגיד כי איני רואה סוף." ~ (מקור)
  • "אצלנו אין שום דבר קדוש. אנחנו רציונלים ולכן כל הזמן מפסידים... אני לא מדבר על משהו דתי, אלא על הדגשים, על מטרה. משהו שעבורו אנחנו נמצאים כאן." ~ (מקור)
  • "אנחנו כל הזמן צועקים 'שלום, שלום, שלום', ובכך מדרבנים את הצד השני לבקש יותר. הם משכנעים את עצמם שמגיע להם יותר, וכך אנחנו מרחיקים את השלום." ~ על המשא ומתן המדיני של ישראל עם הערבים (מקור)
  • "צעקות השלום מזיקות. אני רוצה שלום, אבל הדרך שבה אנחנו הולכים עשרות שנים לא מובילה לשלום. הרי הגירוש הוביל למלחמת לבנון השנייה, הפגזת ערי הדרום, עופרת יצוקה ואירועי המשט." ~ (מקור)
  • "אנחנו רציונלים לאללה, וזאת הבעיה שלנו." ~ (מקור)
  • "הדרך הכי הגיונית היא שתהיה כאן מדינה יהודית ומדינה ערבית. מדינה יהודית איפה שיושבים יהודים ומדינה ערבית איפה שיושבים ערבים. צריך לחשוב מחוץ לקופסה."
  • "אני לא אומר שכל הארץ היא שלנו ושאי אפשר לחלק. אפשר איכשהו להתחלק. אבל להגיד עלינו שאין לנו זכות או שאנחנו מפריעים? העסק הרי לא התחיל ב־1967... אם לא נבין שיש לנו זכות כאן וכל הזמן נתנצל על הכיבוש – לא נשרוד כאן. אם אני לא משכנע את עצמי בצדקת דרכי, שמגיע לי ושיש לי מקום, אני אצא בלא כלום."

נושאים שונים

  • "זאת תורת המשחקים: צריך מטרה ואם אתה מוכן לשלם את המחירים – לא תצטרך לשלם. אם אתה מוכן למלחמה – לא תצטרך להילחם. אם אתה צועק 'שלום שלום' – בסוף תילחם. מה היה הכישלון הגדול של מלחמת העולם השנייה? רצו לנהל מלחמה שלא רצו להרוג בה ולא רצו להיהרג. במלחמה הורגים ונהרגים, ואתה צריך להיות מוכן לזה."
  • "הטיפול בפליטים המגורשים הוא חרפה לאומית. מדובר באנשים יצרניים, שבנו התיישבות מפוארת, וכעת החריבו את חייהם. גם זה משפיע על החוסן הלאומי." ~ מתוך נאום שנשא בכנס הרצליה לאחר תוכנית ההתנתקות (מקור)
  • "אנחנו זורקים צלחת על הרצפה, שוברים אותה לאלף רסיסים ושואלים אותי מה לעשות עכשיו. לא יודע. אתם שברתם." ~ בתשובה לשאלה האם צריך לדעתו לחזור לגוש קטיף (מקור)
  • "חזירות לא מפריעה לי. מה שאני צריך הוא שלי יהיה טוב, ואם לשני פי אלף יותר – שיבושם לו." ~ על פערים חברתיים בישראל (מקור)
  • "אני לא מצטער על כך שעלינו ארצה." ~ בהתייחסות לנפילת בנו, שלמה אומן, במלחמת לבנון הראשונה (מקור)