ויקיציטוט:דף שיחה

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
עריכת דפי ציטוטים
משתמש חדש

דף שיחה הוא דף בוויקיציטוט שכולל דיונים על התכנים של הדף שהוא מצורף לו.

אם הניסוח בדף מסוים נראה לכם לקוי, או משהו בדף לא ברור, צטטו את הקטע הבעייתי בדף השיחה, והוסיפו את שאלת ההבהרה שלכם. אם תעשו זאת, תסייעו לשיפור דפי הציטוט וניסוחם, מה שכמובן מוערך מאוד על ידי הקהילה.

הוראות מיוחדות לעריכת דף שיחה[עריכה]

  1. כדי לצפות בדף השיחה של דף מסוים, יש ללחוץ על הלשונית "שיחה" המופיעה בראש כל דף בוויקיציטוט.
  2. כדי לחזור לדף הציטוט מדף השיחה, יש ללחוץ על הלשונית "ערך".
  3. ניתן להוסיף בקלות הערה לדף השיחה באמצעות לחיצה על לשונית הפלוס (+) הנמצאת בראש הדף. מומלץ ביותר להוסיף הערה חדשה ולא להשתמש בהערה הקודמת כי שם ההערה מופיע בשינויים האחרונים, דבר שמקל על המעקב אחר השיחות.
  4. מומלץ מאוד לחתום בסוף כל הערה שכתבתם. כדי לעשות זאת, הוסיפו ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט שכתבתם. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמכם, קישור לדף המשתמש שלכם, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. ניתן לעצב את חתימתכם באופן ייחודי, לעזרה בנושא זה פנו לעזרה:חתימה.
  5. כשעונים לוויקימצטט אחר, עדיף להזיח את ההערה שמאלה על־ידי הוספת נקודתיים (:) בתחילת השורה (אם יש כבר נקודתיים, הוסיפו עוד אחד לרצף).
  6. רצוי מאוד לענות בדף השיחה שבו החלה השיחה ולא בדף שיחה אחר, דבר זה מאפשר מעקב של אחרים אחרי השיחה.

ארכוב[עריכה]

בניגוד לדפים רגילים בהם עורכים שוב ושוב את אותו תוכן, דפי שיחה גדלים כל הזמן בשל העובדה כי הם מכילים נושאים שונים ודברים של ויקימצטטים שונים. מכיוון שגודל רב של דף שיחה מקשה על ההתמצאות בו ועל עריכתו ואילו מחיקת דיונים ישנים איננה רצויה (על מנת שלא יחזרו עליהם), הפתרון הוא ארכוב.

תהליך הארכוב מתבסס על העתקה והדבקה של הטקסט הנמצא בדף השיחה לתוך דף ארכיון. הצעד הראשון הוא ליצור קישורים לארכיונים שעתידיים להיווצר. נהוג להשתמש בתבנית {{תיבת ארכיון}} לצורך סידור נאה של הארכיונים. כנסו לדף השיחה שברצונכם לארכב והוסיפו לראשו את הקוד הבא:

{{תיבת ארכיון|
#[[/ארכיון 1|ארכיון 1]]
#[[/ארכיון 2|ארכיון 2]]
#[[/ארכיון 3|ארכיון 3]]}}

הסגנון הנ"ל הוא הנפוץ ביותר, אך ניתן למצוא סגנונות נוספים בדף התבנית, כגון ארכוב לפי חודשים. שמרו את הדף. כעת יש לכם שלושה קישורים אדומים. פתחו את הארכיון הראשון, "ארכיון 1", בחלון חדש. לאחר שפתחתם את החלון החדש, ערכו את דף השיחה, סמנו את כל הטקסט שברצונכם לארכב, העתיקו אותו (Ctrl + C) והדביקו אותו בארכיון (Ctrl + V). הוסיפו לשני התקצירים את הכיתוב "ארכוב", ושמרו אותם.

ניתן להשתמש בתבנית {{ארכיון}} בעת שמירת הארכיון. לאחר ששמרתם את הארכיון, ערכו אותו בשנית, והוסיפו בתחילתו את הכיתוב הבא:

{{ארכיון}}

כתבו בתקציר "{{ארכיון}}" ושמרו את הדף.

הערות[עריכה]

  1. בעת שימוש בדפי השיחה יש לשמור על כללי ההתנהגות בין חברי הקהילה, ובפרט: להתייחס בכבוד לחברי הקהילה, לנהל דיונים בנימוס, להימנע מקללות ושפה בוטה, להימנע מהשחתות וכו'. תוספת בדף השיחה העוברת על כללים אלו עלולה להימחק.
  2. על דפי שיחה חלים הכללים של "מה ויקיציטוט איננו" אבל לא הכללי נקודת מבט נייטרלית.
  3. נוסף על דפי השיחה של דפי ציטוט ישנם דפי שיחה גם לקטגוריות, דפי ויקיציטוט, הודעות המערכת ולמעשה כמעט לכל הדפים שבוויקיציטוט, ניתן להיעזר בהם בדרך דומה לזו של דפי שיחה רגילים, רק עבור הדף הספיציפי.
  4. הכללים המיוחדים של דף שיחת משתמש מפורטים בעזרה אודות דף משתמש.
  5. הצבעות מחיקה (דפי משנה של ויקיציטוט:הצבעות מחיקה) נחשבות גם הן לדפי שיחה וכפופות לכללים הכתובים לעיל.
  6. בנוסף על כל דפי השיחה הנ"ל, ישנם מספר דפי שיחה המופיעים בקטגוריה ויקיציטוט - דיונים וגם עליהם חלים כללים אלו, למרות שהם אינם דפי שיחה רגילים.
  7. דפי שיחה כלליים (למשל המזנון) אינם מיועדים לליבון נקודות ספיציפיות, במידת האפשר, יש להעביר את הדיונים לדפי שיחה אחרים ומתאימים יותר.