יצחק אברכהן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירת דף עם התוכן "'''יצחק אברכהן''' (נולד ב־6 בפברואר 1955) הוא מנהל ישראלי. {{מפריד}} *"אני מנהל שיורד לפרטים, חושב, מתכנן, משתדל לעבוד שיטתי, פחות שליפות מהבטן. בעולם הקמעונאות צריך לעבוד קשה, וזה קריטי להיות בשטח." *"כשנכנסים מתחרים חדשים באותו אזור, הצמיחה בחנויות..."
 
מ הגהה
 
שורה 2: שורה 2:
{{מפריד}}
{{מפריד}}


*"אני מנהל שיורד לפרטים, חושב, מתכנן, משתדל לעבוד שיטתי, פחות שליפות מהבטן. בעולם הקמעונאות צריך לעבוד קשה, וזה קריטי להיות בשטח."
* "אני מנהל שיורד לפרטים, חושב, מתכנן, משתדל לעבוד שיטתי, פחות שליפות מהבטן. בעולם הקמעונאות צריך לעבוד קשה, וזה קריטי להיות בשטח."
*"כשנכנסים מתחרים חדשים באותו אזור, הצמיחה בחנויות ותיקות יותר מצטמצמת מאוד. החנויות הוותיקות צריכות לחדש ולהתחדש כדי לייצר צמיחה, וההישג הכי גדול של חנות ותיקה הוא שמירה על כוחה."
* "כשנכנסים מתחרים חדשים באותו אזור, הצמיחה בחנויות ותיקות יותר מצטמצמת מאוד. החנויות הוותיקות צריכות לחדש ולהתחדש כדי לייצר צמיחה, וההישג הכי גדול של חנות ותיקה הוא שמירה על כוחה."
*"אם אני מוריד את המחיר למחיר לא הגיוני אני צריך להביא את זה ממקום אחר. לכן אני לא אוהב את השפה הזאת, זאת שפה שצריך לסיים איתה. תחרות צריכה להיות הוגנת, במחירים נמוכים, אבל בלי שהרשתות יפסידו כל הזמן."
* "אם אני מוריד את המחיר למחיר לא הגיוני אני צריך להביא את זה ממקום אחר. לכן אני לא אוהב את השפה הזאת, זאת שפה שצריך לסיים איתה. [[תחרות]] צריכה להיות הוגנת, במחירים נמוכים, אבל בלי שהרשתות יפסידו כל הזמן."


{{מיון רגיל:אברכהן, יצחק}}
{{מיון רגיל:אברכהן, יצחק}}

גרסה אחרונה מ־16:26, 6 באוגוסט 2021

יצחק אברכהן (נולד ב־6 בפברואר 1955) הוא מנהל ישראלי.


  • "אני מנהל שיורד לפרטים, חושב, מתכנן, משתדל לעבוד שיטתי, פחות שליפות מהבטן. בעולם הקמעונאות צריך לעבוד קשה, וזה קריטי להיות בשטח."
  • "כשנכנסים מתחרים חדשים באותו אזור, הצמיחה בחנויות ותיקות יותר מצטמצמת מאוד. החנויות הוותיקות צריכות לחדש ולהתחדש כדי לייצר צמיחה, וההישג הכי גדול של חנות ותיקה הוא שמירה על כוחה."
  • "אם אני מוריד את המחיר למחיר לא הגיוני אני צריך להביא את זה ממקום אחר. לכן אני לא אוהב את השפה הזאת, זאת שפה שצריך לסיים איתה. תחרות צריכה להיות הוגנת, במחירים נמוכים, אבל בלי שהרשתות יפסידו כל הזמן."