ברברה וואלי

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.

ברברה וואלי (בגרמנית: Barbara Wally) (נולדה ב־20 באוקטובר 1947) היא היסטוריונית אוסטרית. מתגוררת בתימן.


  • "אני חושבת שהסכסוך נשמר כמעין בסיס מינימלי של דו קיום – מלחמה קרה ארוכה, שהופרעה עם כמה מלחמות חמות והסתיימה בחומה. כשאני מדברת עם ישראלים וערבים, אני תמיד מופתעת לראות כמה מעט הם יודעים אחד על השני, וכמה הקשר ביניהם טעון בדעות קדומות ותעמולה."
  • "התפיסה של האסלאם באירופה מושתתת על סטריאוטיפים, והפחד מזרים משרת מטרות פוליטיות על מנת להסיט את דעת המצביעים מנושאים יותר שנויים במחלוקת."
  • "במדינות מוסלמיות, רעיון הנישואים שונה לגמרי, וניתן להשוות אותו למה שהיה המוסד הזה בחברה האירופית לפני המהפכה התעשייתית. הנישואים אינם בין שני אינדיבידואלים, זה חיבור של שתי משפחות שלמות."
  • "כאשר מעריכים את מצבן של הנשים המוסלמיות, אף אחד לא יכול להשוות את העול החברתי שלהן לזה של עמיתיהן הגברים, שנמצאים תחת לחץ עצום – לחץ דתי וכלכלי אל מול אבטלה גועשת. כבוד גברי נמדד לעתים קרובות בהתנהגות של נשותיו ונשות משפחתו של הגבר, מה שנותן כוח רב לנשים."
  • "ככל שאני לומדת יותר על התרבות הערבית ודת האסלאם, אני מבינה יותר ויותר כמה היהדות והאסלאם קשורות, מאז ומתמיד. רוח חדשה נושבת עכשיו, דור סוסי המלחמה הישנים יעזוב ודור חדש ייקח את המושכות לידיים. הדבר יכול לפתוח דלת ליוזמות חדשות לדו קיום טוב יותר."