דפנה נתניהו

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.

דפנה נתניהו היא משפטנית ישראלית.


  • "גדלתי בבית פטריוטי לא דתי, אחרי מלחמת ששת הימים אימא שלי הצטרפה לתנועה למען ארץ ישראל השלמה, ומאז הייתה בבית מודעות פוליטית מאוד חזקה. היא חשבה שזה מאוד חשוב שיהודה ושומרון יישארו אצלנו. בתור ילדה זה היה נראה לי הזוי לחשוב אחרת."
  • "למעשה הבמה בשיח הציבורי הישראלי נמצאת בידי מיעוט קטן מאוד, שלא נותן דריסת רגל לרוב הגדול של הציבור להשמיע את דעותיו, לציבור הדתי היו כלי תקשורת, כמו ערוץ 7, אבל לציבור הציוני הלא דתי לא הייתה שום במה ציבורית. כלי התקשורת הממלכתיים לא ייצגו אותם. היה לי ברור שצריך לעשות משהו בעניין, אבל זה היה בלתי אפשרי כיוון שזה הצריך המון המון כסף."
  • "אדם נפגש ביום שישי בערב עם חברים ליד השולחן והם מתחילים לדבר. אם הם קוראים רק את עיתון 'הארץ', אז הם מדקלמים את גדעון לוי. ואם הם קוראים משהו אחר אז יש גם משהו אחר להגיד. השמאל כל השנים עבד. היו לו עיתונים, היה מועדון צוותא עם דיונים והרצאות, היו הוצאות ספרים, הם דאגו לפרסם חלק גדול מהספרות הפוסט־ציונית. הם השקיעו והצליחו להשפיע. אם כי אני חושבת שביחס למאמץ שהשקיעו ההצלחה שלהם מעטה, מכיוון שמה שהם אומרים מנוגד למציאות. יחד עם זאת, יש להם השפעה רבה ברמה התודעתית. כי למרות שרוב העם לא שמאלני, לא רק שאין לו כלים לענות לטיעונים שהשמאל מעלה, אלא שהוא משתמש במטבעות לשון ובמושגים שהטמיע השמאל להכוונת השיח הציבורי."
  • "זה הפך להיות יעד, כמו המשיח. מה, אתה לא רוצה שלום? זו השאלה הכי נוראה שאפשר לשאול מישהו. זה בערך כמו להגיד שאתה לא רוצה מדינה. וכולם שבויים בשיח הזה. או מושגים כמו 'הכיבוש משחית', 'הפלסטינאים' ו'אם לא יהיה תהליך שלום – תפרוץ מלחמה'. אלו מילים שהפכו להיות חלק מהשיח ומנתבים אותו לכיוון מסוים."
  • "מדברים על הפערים הגדולים בין העשירים לעניים, כאילו זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות. מי החליט שזה הכי גרוע? זה יותר גרוע מרעב? יש בכלכלה הרבה דברים, מי אמר שזה הכי נורא? למה שוויון בהכנסה הוא הכי צודק? אם מישהו עובד קשה, הרבה שעות, הוא צריך לקבל כמו זה שעובד קצת? את היית נותנת אותו ציון בבית הספר לתלמיד שלומד ויודע ולתלמיד שלא יודע? ואם הייתי אומרת לך שיש פער ציונים איום בכיתה, יש כאלה שמקבלים עשר וכאלה שמקבלים ארבע, היית אומרת לי שזה לא צודק? שאת דורשת צדק חלוקתי? אבל בשיח הקיים כל הזמן מדברים על שוויון, בלי להבין בכלל מה זה באמת אומר."
  • "היום בארץ פמיניזם זה לא מאבק על שוויון, זו תפיסת עולם. אני בעד שוויון במקומות שגברים ונשים שווים, ובמקום שהם לא שווים – צריך להתייחס לשוני."