לדלג לתוכן

הפיזיקה של העתיד

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
עטיפת הספר באנגלית

הפיזיקה של העתיד (באנגלית: Physics of the Future) הוא ספר מאת מיצ'יו קאקו המנסה לתאר כיצד ייראה העולם ב־2100. הספר יצא לאור ב־2011 ותורגם לעברית.


  • "שתי תשוקות עוררו בי עניין במשך כל חיי: הרצון להבין את כל חוקי הפיזיקה של היקום במסגרת תיאוריה עקבית אחת והרצון לראות את העתיד. בסופו של דבר, הבנתי ששתי התשוקות הללו משלימות זו את זו. המפתח להבנת העתיד הוא לתפוס את חוקי הטבע היסודיים ואז ליישם אותם בהמצאות, במכונות ובדרכי ריפוי שיגדירו מחדש את התרבות שלנו מעתה ועד העתיד הרחוק."
  • "תורת הקוונטים עצמה העניקה לנו את הטרנזיסטור, את הלייזר ואת המהפכה הדיגיטלית שהיא הכוח המניע את החברה המודרנית."
  • "חיזוי השנים הבאות, שלא לדבר על המאה הבאה, הוא משימה אדירת ממדים. אולם הוא גם מאתגר אותנו לחלום על טכנולוגיות שישנו ביום מן הימים את גורל האנושות."
  • "ורן חזה שבפריז של 1960 יהיו גורדי שחקים מזכוכית, מיזוג אוויר, טלוויזיה, מעליות, רכבות מהירות, מכוניות מונעות בדלק, פקסים, ואפילו משהו הדומה לאינטרנט. בדיוק לא־ייאמן, תיאר ורן את החיים בפריז המודרנית."
  • "חיזוי העולם ב־2100 הוא משימה אדירת ממדים, כיוון שאנחנו נמצאים בעידן של תהפוכות מדעיות עמוקות, וקצב התגליות הולך ומאיץ ללא־הרף. הידע המדעי שהצטבר בעשורים האחרונים גדול מזה שנאסף בכל ההיסטוריה האנושית."
  • "עד 2100, כמו אלי המיתולוגיה, נוכל להשפיע על חפצים בכוח המחשבה. מחשבים, הקוראים בדממה את מחשבותינו, ימלאו את מאוויינו. נוכל להזיז חפצים בכוח המחשבה לבדה, ביכולת טלקינטית השמורה לרוב רק לאלים. בכוח הביוטכנולוגיה, ניצור גופים מושלמים ונאריך את חיינו. נוכל גם לפתח צורות חיים שכמותן לא ראה העולם. בכוח הננוטכנולוגיה, נוכל לקחת עצם ולהפוך אותו למשהו אחר, ליצור דבר־מה כמעט יש מאין. אנחנו ניסע לא במרכבות של אש אלא בכלי רכב מרהיבים שירחפו מעצמם כמעט ללא צורך בדלק, ויטוסו באוויר ללא מאמץ."
  • "רובנו נמשיך לעבוד ולהביא תועלת פשוט משום שזה חלק מהמורשת הגנטית שלנו, מעקרון איש המערות הטבוע עמוק בתוכנו."
  • "למעשה מתנהלת תחרות מתמשכת בין הטכנולוגיה העילית למגע האישי, כלומר, בין ישיבה בכורסה וצפייה בטלוויזיה ובין הושטת היד ונגיעה בדברים שסביבנו. בתחרות זאת, נרצה לקבל את שני הדברים."
  • "בוס עשוי לרצות להעריך את העובדים. קשה לעשות זאת ברשת, אבל בפגישה פנים אל פנים הוא יכול לקרוא את שפת הגוף ולקבל מידע תת־מודע יקר ערך. באמצעות התבוננות באנשים מקרוב, אנחנו חשים קשר משותף ויכולים גם לקרוא את שפת הגוף המרומזת שלהם ולגלות אילו מחשבות מתרוצצות בראשם."
  • "אנו חיים בזמנים מלהיבים. המדע והטכנולוגיה פותחים בפנינו עולמות שבעבר התקיימו רק בחלומותינו. כשאני מביט על עתיד המדע, על שלל אתגריו וסכנותיו, אני רואה תקווה אמיתית. בעשורים הקרובים אנו נגלה על הטבע יותר משגילינו במשך כל ההיסטוריה האנושית – עשרות מונים יותר."

ראו גם

[עריכה]