ויקיציטוט:מערכת בקרת שינויים

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
דף השינויים האחרונים, כפי שנראה בעיניו של מפעיל. לצד חלק מן העריכות ניתן להבחין מצד ימין לעריכה בסימן קריאה אדום, המציין שהעריכה איננה בדוקה. (להגדלה)

בוויקיציטוט העברי מופעלת מערכת בקרת שינויים – מערכת המובנית בתוך דף השינויים האחרונים ובתוך דף רשימת המעקב, ואשר מסייעת בעבודתם של מנטרי השינויים. מנטרי השינויים יכולים לסמן עריכות שנבדקו כ"בדוקות". שחזור מהיר של עריכה יסמן אותה כבדוקה – היות שטופלה כבר.

מטרת המערכת היא למנוע מצב בו מנטרים שונים בודקים את אותו השינוי ובכך מבזבזים את זמנם בסוג זה של כפילות, וכן לעזור לסנן עריכות שלא נבדקו כלל. סימון עריכה כלשהי כ"בדוקה" משמעו שהעריכה איננה ונדליזם (הוספת זבל או קללות, מחיקת קטגוריות וכדומה) – סימון עריכה כבדוקה לא נועד לאשר את נכונות השינוי, עיצובו או התאמתו לדף הציטוטים. בהתאם לכך, סימון עריכה כבדוקה אינו מדרג את דפי הציטוטים ואינו משפיע עליהם מבחינת קוראי וכותבי ויקיציטוט.

המורשים לסמן דפים כבדוקים במערכת בקרת השינויים הם מפעילי מערכת בלבד.

עריכותיהם של מפעילי מערכת ושל בוטים נרשמות אוטומטית כבדוקות.

בנוסף, באפשרותם של מפעילי המערכת לסמן משתמשים כ"בדוקי עריכות אוטומטית", כלומר שכל עריכותיהם יירשמו אוטומטית כבדוקות. לעומת המנטרים, משתמשים אלו לא יוכלו לסמן עריכותיהם של משתמשים אחרים כבדוקות. מטרתו של סימון זה להקל על מנטרי השינויים האחרונים באיתור השחתה. מעבר לכך, אין לסימון זה משמעות נוספת, ומי שסומן כך בדרך כלל גם לא ישים לב לכך. המפעילים יפעילו שיקול דעת ויתבססו על בקשתם של המנטרים בבואם לשקול סימון של משתמש.

המשתמשים במערכת בקרת השינויים יכולים להיעזר בסקריפט המקל על סימון הערכים כבדוקים. יש להיכנס להעדפות, משם ללשונית סקריפטים, ותחת הכותרת "ניטור" לסמן את האפשרות "סימון דפים כבדוקים מתוך דף השינויים האחרונים ורשימת המעקב".

סימון עריכות כבדוקות מתועד ביומן מיוחד – "יומן שינויים בדוקים", הגלוי לכולם.

ראו גם[עריכה]