לדלג לתוכן

יעל ארד

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
יעל ארד ואורן סמדג'ה עם סגן שר החינוך, חבר הכנסת מיכה גולדמן, 10 באוגוסט 1992

יעל ארד (נולדה ב־1 במאי 1967 בתל אביב), ג'ודוקא ישראלית בעבר, סגנית אלופה אולימפית (ברצלונה 1992), סגנית אלופת העולם (המילטון 1993) ואלופת אירופה (אתונה 1993). הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית, מדליית כסף.


  • "ערן זהבי – מגיעה לך חגורה שחורה בהגנה עצמית. הגבת בזמן אמת באופן מידתי. לא תקפת – אלא הגנת וזזת הצידה. מביך, מרגיז ולא מובן. משחק כדורגל, רווי מתחים ככל שהיה אינו יכול לשמש תירוץ לחוליגנים. צריך לנהוג ביד קשה ובאופן מערכתי ועקבי בפורעי חוק" ~ יעל ארד משבחת את התנהגותו של ערן זהבי בדרבי התל אביבי אחרי שהותקף ע"י אוהד מקבוצה יריבה ("יעל ארד: זהבי - מגיעה לך חגורה שחורה בהגנה עצמית", אתר NRG ספורט, תאריך 4.11.2014)
  • "היום הרצאתי לקבוצה של פרויקט תגלית, יהודים בני 18-26 מאנגליה, ארה"ב, ספרד ויפן. הם מטיילים כאן בארץ במשך 10 ימים נחשפים לאנשים, מקומות, תרבות ואווירה. רובם חוזרים הביתה והופכים שגרירים שמחים ואוהדים של ישראל וחלקם (הקטן) עולה לארץ, מתגייס לצבא (מקס שטיינברג ז"ל שנהרג בעזה לאחרונה היה כזה). מאז תחילת צוק איתן ביקר כאן 6,000 חברי תגלית שהעיזו להגיע, התגברו על חרדת ההורים וחווים איתנו את המלחמה. פרויקט ציוני אדיר הממומן ממיטב כספם של עשירי יהדות העולם כמו משפחות אדלסון וברונפמן ולצידם מדינת ישראל. לוגיסטיקה ברמות הגבוהות ושיווק ישראל וערכיה לתפוצות. ציונות מעוררת השראה!" ~ יעל ארד על חשיבות פרויקט תגלית לתמיכה בישראל במהלך מבצע 'צוק איתן' (עמוד הפייסבוק Yael Arad, תאריך 31.07.2014).
  • "יש נצחונות שבאים מכשרון טבעי, יש נצחונות שמפתיעים אפילו את המנצח. ויש נצחון שמגיע מנחישות, מלחמה ותלכיד שבו ערך המחוברים גדול מסך חלקיו. דייויד בלאט הוא הכוכב של הקבוצה הזו, מכיל, מוביל, מנהיג, תמיד חיובי ומתפקד בלחץ כמו שמעט אנשים מסוגלים. דייויד בלאט אתה אלוף אמיתי ומקור לגאוה לכולנו!!! אנחנו על המפה...אמרו את זה קודם לפנינו אבל גם היום זה נכון מתמיד" יעל ארד על מנהיגות בספורט בעקבות זכיית מכבי ת"א בכדורסל בגביע אירופה 2014 (עמוד הפייסבוק Yael Arad, תאריך 19.04.2014).
  • "כשהלכתי לים עם החברים, מצד אחד הייתי רזה, אבל גם מאוד שרירית! הייתי שומעת את הזמזום הזה מאחוריי, 'תראו איזה חזקה', וזה לא היה קל. ההורים נתנו לי גב, נשארתי הבת היחידה במועדון הג'ודו והייתי הכי טובה. זה עניין של תפישה, וישנו שלב בו מה שנחשב חיסרון הופך ליתרון. מילדה שרירית הפכתי ליעל ארד. ברור שעל מנת להיות הספורטאית הטובה בעולם בתחומה, הייתי צריכה להיות שרירית וחזקה" יעל ארד על הקשיים של נשים להשתלב בעולם הספורט הגברי (טלשיר א., "מי שמעדיף אותן במטבח, יקבל אותן במגרש?", אתר הארץ, תאריך 05.04.2014).
  • "הספורט הישראלי הוא שגריר של מצוינות בזירה הבינלאומית - כך גם חברות ישראליות מצליחות שמוצרים שלהן נמכרים על כל מדף ברשתות השיווק באמריקה. להחרים מוצר ישראלי זה לא שונה מלא להתחרות נגד ספורטאי ישראלי בתחרות בינלאומית. סקרלט ג'והנסון - ידידה אמיצה של המצוינות הישראלית!" יעל ארד משבחת את החלטתה של השחקנית ההוליוודית סקרלט ג'והנסון להתנתק מארגון הקורא לחרם על מוצרים ישראליים (עמוד הפייסבוק Yael Arad, תאריך 01.02.2014).
  • "זהו אירוע עצום וההחלטה אם להשתתף בו היא קודם כל אסטרטגית. יש חשיבות להראות נוכחות בעולם. אנחנו לא מתקבלים בקלות לכל מקום, ויש משמעות לכך שדגל ישראל מתנוסס שם" יעל ארד מסבירה למה חשוב לישראל להשתתף באולימפיאדת החורף בסוצ'י שברוסיה (טלשיר א., "אי שם מעבר לשלג: על המשלחת הישראלית לאולימפיאדת החורף", הארץ, תאריך 25.01.2014)
  • "אני גאה ושמחה על ההחלטה על הגדלת המלגות וזהו צעד ראשון בתוכנית לשיפור רווחת הספורטאי האולימפי בישראל, תוכנית שבאה להסדיר את כל התנאים שיאפשרו לספורטאים האולימפיים שקט תעשייתי בחתירתם לצמרת העולמית. אני רוצה שהספורטאים יקומו כל בוקר בידיעה שיש מאחוריהם אנשים רבים שרוצים בהצלחתם ופועלים לרווחתם" יעל ארד על הגדלת המענק החודשי לספורטאים (שועלי נ., "שדרוג בסכומי התמיכה לספורטאים האולימפיים בישראל", אתר NRG מעריב, תאריך 20.01.2014).
  • "אנו רואים חשיבות גדולה במאמץ להשאיר את הספורטאים הבכירים של ישראל במערכת הספורט ההישגי ולאפשר להם לרכוש את ההכשרה כבר בתקופת הקריירה הפעילה שלהם, על מנת לקצר את תקופת אי הוודאות בשלב הפרישה מספורט תחרותי. אני בטוחה שתהיה לזה תרומה כפולה לספורט הישראלי הן במישור של הספורטאי והן במישור של המערכת כולה" יעל ארד על קורס מאמנים לספורטאים פורשים (בורשבסקי ד., "ספורטאים אולימפיים יזכו לקורס מאמנים ייחודי", אתר WALLA, תאריך 06.01.2014).
  • "ספורטאים מצטיינים הם יזמים שאינם שונים מכל יזם בעולם העסקי - הם בעלי חזון שלסובבים אותם נראה לא מעשי. הם מוכנים להקריב את זמנם, מרצם ומצבם הכלכלי כדי להגשים את חלומם. האקזיט שלהם הוא ה'תקוה' שלנו, כשהם מגיעים לטופ העולמי, דגל ישראל מונף אל על ואין להם רווחים כלואים – הם חולקים עם הציבור הישראלי את הרווח הגדול שלהם – מצוינות ישראלית פורצת גבולות ונותנים השראה אמתית לכולנו שעבודה קשה ונחישות בלתי מתפשרת משתלמות בענק. העולם של היום יודע להציע לילדים עולם תוכן שלם בלחיצת כפתור מהכורסא. כל תינוק יודע להחליק את אצבעו על מסך הטאבלט ולהפעיל אפליקציה מבלי לשרוף קלוריה אחת וכל ילדה יודעת במקש send ירוק להעלות תמונה ל'ווטס אפ' או לאינסטגרם למאות חברים ללא מאמץ. דור המילניום, דור הסוני פלייסטיישן, הם ילדים שבלחיצת כפתור הופכים חושך לאור, ים ליבשה, נותנים ולוקחים חיים לדמויות אנימציה מבלי להזיע. הפסד ימחק בלחיצת כפתור וניצחון יעלה חיוך ענק. דווקא על רקע עולם הנוחות החדש - היום יותר מתמיד - ההשקעה האינסופית בספורט תחרותי, המאמצים הפיזיים, ההתמודדות עם אכזבות, פציעות והפסדים, החתירה לשלמות, מצוינות מעוררת השראה וכבוד לאותם ספורטאים שוויתרו על משחקי הכורסא ונאחזו בחיים האמיתים מבלי לפחד מההשקעה והמאמצים הכרוכים בהם או מפחד הכישלון. ספורטאי אמיתי נושא בקרבו את חיידק המצוינות - תמצאו את החיידק הזה בשחיינית משותקת בפלג גופה התחתון, בלוחם אומנויות לחימה, במומחה לסקי מים או במחליקה על הקרח. לספורטאים האלה יש מאמנים ומאמנות שמקדישים את חייהם להצלחתו של הספורטאי, צוותים מקצועיים שמקיפים אותם 24/7 ומאות מתנדבים שמנהלים את הפעילות הספורטיבית כשהתמורה היחידה היא יכולתם להשפיע על הצלחתו של דור הספורטאים הבא" יעל ארד על הספורטאים בישראל (עמוד הפייסבוק Yael Arad, תאריך 03.01.2014).
  • "התלכיד שנבנה על ידי 'אתנה' עם כל הגורמים בשנים האחרונות נותן הרבה כוח. נשים בספורט הן מיעוט, לא איכותי אבל כמותי, ומיעוט תמיד רוצה לחבור ביחד ולקבל כוח. הכנסים האלה חשובים, שמים את הדברים על השולחן ואומרים שיש אינטרס לקדם נשים בספורט. אנחנו כמערכת חייבים להגדיל את המלגות שספורטאים מקבלים, כמובן במסגרות התקציביות שלנו. אנחנו פועלים היום כדי להגדיל את התקציב הזה ואני מאמינה שנצליח לעשות את זה ב־2014. אבל צריך לזכור שהספורטאים מקבלים את המעטפת המקצועית הכי טובה בעולם." ~ על חשיבות מקומן של הנשים בספורט (שירי אלג'ם, "יעל ארד: נשים בספורט הן מיעוט כמותי, לא איכותי", באתר ערוץ הספורט 5, 21 בנובמבר 2013)
  • "אני מזמינה את עצמי לפגישה אצל המנכ"ל ומסבירה לו שספורטאים מהעשירייה הראשונה בעולם מרוויחים פחות מהמזכירה שלו. מתוך 55 ספורטאים בסגל האולימפי, פחות מעשרה עם ספונסר. זה מאוד כואב ומקומם, ודרוש חריש עמוק כדי לייצר תחושה שאם לא אימצתי ספורטאי, זה לא בסדר." ~ על חשיבות הספונסרים לספורטאים (אורי טלשיר, "אלופי עולם עם סיכויים למדליה מחפשים אימוץ", באתר הארץ, 21 בנובמבר 2013)