ויקיציטוט:תבניות דף

מתוך ויקיציטוט, מאגר הציטוטים החופשי.
מבוא אישים סרטים ספרים ומחזאות פתגמים נושאים

בדף זה מרוכזות תבניות (שלדים) לכתיבת דפי ציטוט מסוגים שונים. התבניות אינן מחייבות, אך מומלץ לעצב את דפי הציטוט על־פיהן מטעמי אחידות. כדי לצפות בתבניות ובהסברים עליהן, יש ללחוץ על הלשונית המתאימה בראש דף זה.

להלן מספר קווים מנחים התקפים לכל התבניות:

  1. ציטוט תמיד יכתב במרכאות כפולות. למשל: "כאן כתוב פתגם חכם."
  2. כאשר כותבים קינון של ציטוטים (מובאה בתוך מובאה) יש להשתמש לסירוגין במרכאות כפולות ובמרכאות בודדות. למשל: "אמרתי לכם 'לדעתי זו הדרך הנכונה', אבל אתם בחרתם בדרך אחרת."
  3. במידת האפשר, רצוי להביא מקור לכל ציטוט. מקור יכול להיות למשל שם האדם שאמר את הציטוט, שם הספר שבו מופיע הציטוט, אירוע שבו נאמר הציטוט, או כל דבר אחר. המקור תמיד יכתב בהמשך לציטוט עצמו לאחר סימן טילדה (~). למשל: "בוקר טוב כיתה א'." ~ המורה שלי, תחילת שנת הלימודים.
  4. ציטוטים בשפות זרות נדרש לתרגם לעברית. במידה וציטוט מסוים בשפת המקור, הוא בעל משמעות מיוחדת, ניתן לכתוב אותו בסמוך לתרגום, אך לא במקומו. למשל: "חציר זה לסוסים." ~ פתגם אמריקאי. באנגלית: "Hay is for horses", משמש כמשחק מילים עבור אדם הקורא לך "היי" (Hey).
  5. במידת האפשר, רצוי לסדר את הציטוטים לאורך הדף בסדר כרונולוגי, מהישן לחדש. כך נוכל להוסיף ציטוטים חדשים בסוף הדף וגם לזהות ביתר קלות ציטוטים שנכתבו בטעות פעמיים.
  6. אם ישנם ציטוטים רבים בדף, רצוי לחלק אותם למספר מקטעים, כאשר כל מקטע יעסוק בנושא מסוים. לדוגמה, בדף ציטוטים על סופר, ניתן ליצור כותרת ראשית == מתוך ספריו == וכותרות משניות של הספרים (ראו למשל את אמיל זולא).
  7. בתחילת דף הציטוטים נדרש לכתוב פסקת פתיחה המסבירה את נושא הדף, ואילו בסוף הדף נדרש לשייך את הדף לקטגוריות ולקשר את הדף לדפים מקבילים בשפות אחרות (בינויקי).

הצעות לשינוי התבניות, יש להעלות במזנון.


לא מצאתם תשובה לשאלתכם? באפשרותכם לפנות לדלפק הייעוץ.